McLaren herdenkt 50 jaar geleden overleden oprichter

Door:
02-06-2020

De Formule 1-renstal McLaren heeft herdacht dat 50 jaar geleden zijn oprichter Bruce McLaren om het leven kwam bij een testrace op het Britse Goodwood Circuit. Hij was pas 32 jaar. Zijn dochter Amanda onthulde een levensgroot standbeeld van haar vader bij de fabriek van McLaren in Woking. Er brandden ook 50 kaarsen bij een McLaren-bolide uit 1970.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bruce McLaren was een geboren Nieuw-Zeelander. Hij richtte het McLarenteam op en zat zelf in 1966 achter het stuur bij het debuut van de renstal in de Formule 1. Hij boekte de eerste zege voor McLaren in 1968 op Spa-Francorchamps in België. Hij zou vier Formule 1-races winnen en McLaren zou uitgroeien tot een topteam met tot nu toe 182 race-overwinningen en twaalf wereldkampioenschappen. McLaren heeft ook drie overwinningen in de Indy 500 in de boeken staan.

“2 juni is altijd een emotionele dag voor ons en dat geldt zeker dit jaar”, zei dochter Amanda bij de onthulling. “Nu ‘Pa’ zo over de fabriek van McLaren uitziet is dat ongelooflijk ontroerend en ik weet zeker dat hij heel trots zou zijn op alle prestaties van McLaren.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD