Meghan paste niet in haar trouwjurk en dít is waarom

Meghan Markle
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Het gebeurt vaker dat een iconische koninklijke trouwjurk een regen van kritiek en aandacht over zich heen krijgt. Zo ook Meghan Markle’s trouwjurk. Het was overduidelijk dat haar jurk haar niet goed paste en te ruim om haar lijf viel. Twee jaar later wordt de reden verklapt dat Meghan haar trouwjurk niet goed paste.

Diana

Ook Diana kreeg na haar trouwdag een stormvloed van kritiek over zich heen. Haar jurk was gekreukt nadat zij uit de koets was gestapt. Ook werd Diana naarmate de grote dag dichterbij kwam steeds dunner en dunner, waardoor haar jurk te groot oogde.

LEES OOK:

Columniste neemt Meghan en Harry op de korrel

Givenchy

De Givenchy-trouwjurk van Meghan Markle was over het algemeen enorm geliefd bij het publiek. Meghan werd geloofd omdat zij een tijdloze en eenvoudige jurk had uitgekozen voor haar speciale dag.

Toch waren er ook veel negatieve reacties op de jurk. Velen vroegen zich af ,,Waarom paste de jurk van Meghan Markle niet?”.

De reden van deze vragen was dat de jurk niet volledig paste rondom de taille en mouwen, maar er duidelijk ruimte was tussen haar lichaam en de stof van de jurk. Zelfs Katy Perry had kritiek op de jurk: ,,Ik zou hem nog een keer gepast hebben…”

Reden

Voor het eerst wordt uitgelegd waarom Meghan’s jurk een stuk losser zat dan nodig lijkt. Mahalia Chang, schrijfster van het modeblad Harpers Bazaar, geeft uitleg. Zij schrijft in een artikel dat Givenchy-ontwerper Claire Waight Keller en de bruid samen de snit uitzochten.

De bruid en ontwerpster maakten de bewuste keuze om voor een snit te kiezen waarmee Meghan zich kon bewegen zonder gehinderd te worden door de dikke stof. Mahalia schrijft dat de stof die gebruikt werd voor de jurk niet de meest eenvoudige is.

,,De stof is, evenals de driedubbele zijden organza die werd gebruikt om de onderrok te maken, extreem dik en stijf en laat niet veel rek toe.” Volgens de schrijfster hebben zij er bewust voor gekozen, omdat Meghan anders heel krap zou zitten in haar jurk. ,,Als iemand een gok zou wagen, zou je zeggen dat Keller en Meghan doelbewust een meer conservatieve snit langs het lijfje en mouwen kozen om de bruid te laten bewegen en te ademen.

Geen adem

Had Meghan wél gekozen voor een nauwsluitende snit, is de kans groot dat zij niet had kunnen zitten in haar jurk. ,,Als de snee huiddicht was geweest – zoals sommigen suggereren dat het had moeten zijn – dan bestaat de kans dat Meghan niet had kunnen zitten.”

Ook was het voor Meghan moeilijk geweest om haar armen te kunnen bewegen om bijvoorbeeld haar kersverse echtgenoot bij de hand te pakken. ,,Ze had haar armen niet vrij kunnen bewegen. Dat is de beklemmende aard van zo’n dik materiaal dat zo strak wordt gesneden.”

Tags

BRUIDSJURKBRUILOFTHARRY EN MEGHANMEGHAN MARKLE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie