Merckx kiest Van der Poel en Bernal als zijn kopmannen

Door:
17-06-2020

Eddie Merckx is zwaar onder de indruk van Mathieu van der Poel. Dat bekende de Belg woensdag op zijn 75-jarige verjaardag.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Merckx werd op zijn verjaardag opgezocht door oud-coureur Sven Nys, die toevallig op de dag af 44 jaar oud is. Nys interviewde Merckx voor Sporza en vroeg onder meer naar zijn favoriete renners van dit moment.

“Stel je mag een ploeg bouwen uit het huidige peloton. Wie worden je twee kopmannen?”, wilde Sven Nys van Merckx weten. “Ik zou Mathieu van der Poel en Egan Bernal nemen. Geen Remco Evenepoel? Mathieu heeft al meer bewezen, als je het me vandaag vraagt”, antwoordde ‘De Kannibaal’.

“Evenepoel heeft tijd nodig”, zei Merckx over zijn 20-jarige landgenoot. “Je kunt hem niet vergelijken met wat Bernal al gepresteerd heeft. Ik hoop dat Remco er dit jaar staat. Hij rijdt de Giro, meteen drie weken, zonder dat hij dat ooit al gedaan heeft. En op die leeftijd. Het kan meevallen, maar het kan ook tegenvallen. Ik hoop uiteraard niet op dat laatste. Maar je moet eerst stappen voor je kan lopen.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD