Messi en Zlatan in de race voor Puskas Award

Door:
19-08-2019

Zlatan Ibrahimovic en Lionel Messi maken kans op de Puskas Award. Die prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt dat in een seizoen gemaakt is. Messi werd al twee keer tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee in 2013.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Messi is deze keer genomineerd voor zijn lob vanaf de rand van het zestienmetergebied tegen Real Betis. Ibrahimovic verlengde halverwege september de bal na een pass van ploeggenoot Jonathan Dos Santos in de lucht met een achterwaartse karatetrap voorbij de doelman van Toronto.

De overige acht genomineerden zijn Matheus Cunha (RB Leipzig), Juan Fernando Quintero (River Plate), Ajara Nchou (Kameroen), Fabio Quagliarella (Sampdoria), Amy Rodriguez (Utah Royals), Billie Simpson (Cliftonville Ladies), Andros Townsend (Crystal Palace) en Daniel Zsori (Debrecen).

Stemmen

Supporters kunnen tot 1 september hun stem uitbrengen. De drie doelpunten met de meeste stemmen worden voorgelegd aan een panel van FIFA Legends. Die oud-spelers bepalen welke treffer wint.

Vorig jaar kreeg de Egyptenaar Mohamed Salah (Liverpool) de prijs voor zijn doelpunt in de stadsderby tegen Everton.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD