Milieu-organisaties en buren boos op boer Bastiaan

BZV Bastiaan
Door: DitjesenDatjes
24-03-2020

Boer Bastiaan blijkt niet alleen samen met zijn vader een akkerbouwbedrijf te runnen, want ook heeft hij hele andere ondernemingsplannen. Uit een artikel van de Zeeuwse krant PZC blijkt dat zijn buren en dorpsgenoten absoluut niet blij zijn met de boer en zijn ideeën.

‘Hoofd boven water’

Bijna een jaar geleden werd de boer door PZC geïnterviewd over zijn idee om in zijn dorp, Wolphaartsdijk, een aantal vakantiehuisjes neer te zetten. Hij beweert volgens de krant zelf dat er veel draagvlak is voor zijn plan, maar uit gesprekken met de omwonenden blijkt dat absoluut niet. ,,In de toekomst ga ik ook andere inkomsten nodig hebben, want het wordt steeds moeilijker om als akkerbouwer je hoofd boven water te houden”, geeft Bastiaan als reden voor zijn plannen. Zijn ideeën zijn opgenomen in de recreatievisie voor Wolphaartsdijk, maar dorpsbewoners en zelfs organisaties zoals de Zeeuwse Milieufederatie en de Vereniging Bescherm de Delta zijn niet te spreken over de vakantiewoningen. Bastiaan is flink geërgerd door die partijen: ,,Ze zeggen dat ik het niet persoonlijk moet opvatten. Nou, dat doe ik wel! Ik probeer met veel passie de toekomst van mijn bedrijf veilig te stellen. Dat proberen zij te dwarsbomen!’’

Enorme klap

Ondanks al die tegengeluiden houdt Bastiaan vol dat er veel draagvlak is voor zijn plannen om vakantiehuisjes neer te zetten. ,,De tegenstanders die je hoort, zijn steeds dezelfde mensen. Ze zijn op twee handen te tellen.” Als hij de plannen niet mag doorzetten zal dat voor Bastiaan een enorme klap zijn. Financieel, maar volgens de boer zelf zeker ook emotioneel. Hij is namelijk al zes jaar aan het praten met de gemeente over zijn plannen.

Meer DenD