Mobiele koffiebar voor wielrenners Quick-Step

Door:
21-01-2020

De wielrenners van de Belgische ploeg Deceuninck – Quick-Step kunnen tijdens trainingsritten een kop koffie halen in hun eigen, mobiele koffiebar. Sponsor Quick-Step viert dit jaar z’n dertigste verjaardag en trakteert de renners op een rijdende koffiebar in de kleuren blauw en wit. Het is de bedoeling dat de zogeheten Quick-Step Bar Velo het hele jaar meegaat met de renners, naar wedstrijden en trainingsstages.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Voor mij en mijn ploegmaats is een kop koffie onmisbaar geworden in onze dagelijkse routine”, zegt de Deense renner Kasper Asgreen, die op het trainingskamp van de ploeg door de heuvels in het zuidoosten van Spanje voor het eerst een bakkie koffie kon halen in de mobiele bar. Zijn ploeggenoten Zdenek Stybar en Tim Declercq hadden zich opgeworpen als de barista’s die de koffie bereidden langs de weg in de heuvels bij Calpe.

“Tijdens lange trainingstochten nemen we soms korte pauzes om even uit te rusten. Een kopje koffie is daarbij ideaal”, aldus Stybar. “Tegenwoordig is het echt deel van onze cultuur geworden. We maken er zelfs bijna een sport van om de beste koffie te vinden. We hopen dus dat we nog vaak kunnen stoppen in Bar Velo, waar onze koffie geserveerd wordt.” De Nederlandse sprinter Fabio Jakobsen rijdt voor de Belgische ploeg van manager Patrick Lefevere, die al geruime tijd wordt gesponsord door Quick-Step.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD