Monique: ‘Ik wilde Dré niet terug’

Monique Westenberg
Door: Eva Steins
27-11-2020

De breuk van Dré en Monique was bijna een definitieve geweest. Als het aan Monique had gelegen had zij hem na zijn avontuurtje met Bridget Maasland niet zomaar weet teruggelaten in haar leven. Maar dit verliep toch anders…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het was een grote shock in de showbizzwereld: Dré en Mo gingen uit elkaar en Dré vormde een nieuw koppel met presentatrice Bridget Maasland. De term ‘Brazes’ werd al gauw in leven geroepen, maar de relatie hield geen stand. Na een paar maanden keerde Dré weer terug in de amen van de moeder van zijn kind. Maar het scheelde weinig of die verzoening was er helemaal niet van gekomen…

Oom

Dré ging naar eigen zeggen door een zwarte periode in zijn leven. Hij vertelt hierover aan Talkies Magazine.

,,Ik ben bij wijze van aan één stuk door dronken geweest. Ik handelde onder invloed (…)Ik zei tegen Monique: ‘Als ik moet kiezen tussen de drank en dit, dan kies ik drank, want ik kan het niet veranderen.’ En toen ben ik weggegaan…”

Monique weet het nog als de dag van gisteren. ,,Zijn laatste woorden waren: ‘Als jij niet kan leven met hetgeen mij gelukkig maakt dan moeten we stoppen.’ En toen zei ik: ‘Dan stoppen we nu.’ Ik kon geen fijne moeder meer zijn en ik was ook geen leuke partner meer. Het deed me pijn maar ik vond het voornamelijk triest voor André dat hij van binnen dus zó kapot was dat hij op dat punt belandde.”

In eerste instantie wilde zij hem helemaal niet meer terug. ,,Maar de liefde is groter (…) Gelukkig sta ik stevig in mijn schoenen. En dat is ook de reden dat ik dit nog kan en begrip had voor zijn manier van handelen.”

LEES OOK:

André Hazes over halfbroer: ‘Heb hem nog nooit ontmoet’

Oom

De oom van Dré blijkt als een ware relatietherapeut opgetreden te hebben en probeerde de scherven tussen de twee te lijmen.

Monique vertelt dat zij veel gepraat en gehuild heeft met Dré’s oom. ,,Dat André op een dag weer voor de deur zou staan wist ik zeker, maar ik had niet verwacht dat ik hem nog terug zou willen. Ik wist dat ik er dan voor hem moest zijn, want hij is de vader van mijn zoon, maar wél samen met anderen om ervoor te zorgen dat hij hulp krijgt. Dat hij iemand heeft waar hij mee kan praten. Hij draagt nog te veel mee vanuit het verleden, daar moet over gesproken worden en tegelijkertijd wist ik dat hij dat niet zomaar zou doen. Zijn oom is als het ware zijn therapeut en de sportschool is zijn kliniek. Deze combinatie werkt heel goed.”

Vaderfiguur

De oom blijkt de redding van het koppel te zijn geweest. Dré vertelt da hij in zijn oom de vader vond die hij al die jaren heeft moeten missen.

,,Mijn oom, waar ik ook het programma Getekend voor het leven mee maakte, heeft ontzettend veel met Monique gepraat en hij heeft ook met mij gepraat als een vader. Dat heb ik toch wel gemist. Een vaderfiguur”, aldus Dré. ,,Iemand die me op mijn fouten wijst. Bijna al mijn vrienden werken voor mij en dat leidt soms tot belangenverstrengeling. Mijn oom staat volledig los van mij en voelde zich nergens door geremd mij de waarheid te zeggen. Hij heeft me er écht bovenop geholpen en van de drank af te blijven en alles wat daarbij komt kijken, door onder andere te focussen op sport. Ik drink nu weleens een biertje en dan houdt het op.”

Meer DenD