Murray put vertrouwen uit trainingen en kijkt uit naar rentree

Andy Murray maakt maandag zijn rentree in het enkelspel, na bijna zeven maanden afwezigheid vanwege een ingrijpende heupoperatie. De afgelopen weken trad de tweevoudig Wimbledonwinnaar wel aan in het dubbelspel, maar in Cincinnati staat hij er tegen Richard Gasquet weer alleen voor.

“Mijn prestaties in de trainingen tegen topspelers waren erg goed”, zei Murray (32) voorafgaand aan het masterstoernooi. “De snelste manier om terug te keren is om te trainen met de toppers en wedstrijden tegen ze te spelen. Ik verwacht niet dat ik meteen zo goed beweeg als ik deed, maar ik denk dat het wel beter kan dan dat ik nu doe. De grote spelers slaan zo hard, het kost tijd om daar weer aan te wennen.”

Bij winst op Gasquet moet Murray het in de tweede ronde opnemen tegen Dominic Thiem, de nummer vier van de plaatsingslijst. “Terugkeren is lastig omdat je ook vaak afhankelijk bent van de loting. Maar zes maanden geleden had ik er absoluut voor getekend om in deze positie te zitten.”

Murray deed de afgelopen weken al mee aan vijf dubbeltoernooien. Bij de eerste, op Queen’s, pakte hij direct de titel. Op Wimbledon verloor hij al in de tweede ronde.

Het duel tussen Murray en Gasquet staat op het centercourt gepland.

 

BUZZS