‘Nathan Rutjes slachtoffer van slechte manager’

Nathan
Door: DitjesenDatjes
13-08-2020

Nathan Rutjes heeft de afgelopen jaren heel wat bekendheid vergaard. Niet direct door zijn voetbaltalent, maar wel door zijn sympathieke persoonlijkheid. Hij was regelmatig te zien in De Wereld Draait Door en niet-voetballiefhebbers leerden hem ook kennen door zijn deelname aan Wie is de Mol. Helaas ziet het ernaar uit dat hij zijn populariteit langzaam kwijtraakt door zijn nieuwe manager.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Aan het lijntje houden?’

In het tijdschrift Voetbal International staat een artikel over Roda JC-voetballer Nathan Rutjes en zijn ‘teloorgang’. De schuld van die ‘teloorgang’ wordt gelegd bij Nathans nieuwe manager René Smit van bureau The Right Place. Eerder was Nathan namelijk goed te bereiken voor de pers en altijd bereid voor een kort interview. Tegenwoordig ligt dat anders. Journalist Geert-Jan Jakobs schrijft dat de manager journalisten aan het lijntje houdt en dat hij het jammer vindt dat hij Nathan niet net zoals vroeger altijd kon bereiken. Nu verwijst de voetballer hem altijd door naar zijn manager.

Niet in Voetbal International

Als het Voetbal International toch lukt een interview met Nathan te strikken, zitten daar heel wat voorwaarden aan verbonden. Zo mag er niet geschreven worden over zijn vrienden en familie en wil de manager de tekst van tevoren inzien en de mogelijkheid krijgen om wijzigingen aan te brengen, inclusief de koppen. ,,Voor Diego Armando Maradona hadden we het beslist overwogen“, zegt hij. Maar natuurlijk niet voor een B-voetballer, hoe sympathiek hij ook is. “De Rutjes-trein raast verder, maar dan wel zonder VI”, schrijft de journalist.

Andere artiesten die het bureau van Smit begeleidt zijn Miljuschka Witzenhausen, Herman den Blijker en Kim-Lian.

Meer DenD