Navratilova: tennisster Gauff kan de wereld verbeteren

Door:
03-07-2020

Ze is pas 16 jaar, maar Coco Gauff heeft volgens voormalig toptennisster Martina Navratilova alles in zich om de wereld te verbeteren. De Amerikaanse tiener, die vorig jaar doorbrak op de WTA Tour, mengt zich nadrukkelijk in de discussie rond racisme en discriminatie. “Zowel op als buiten de baan oogt ze zo volwassen”, zegt Navratilova bij de BBC over Gauff. “Ze heeft geweldige kwaliteiten, dat laat ze zien met haar manier van tennissen en ook met hoe politiek actief ze nu is.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Enkele dagen na de dood van George Floyd nam Gauff bij een demonstratie in haar woonplaats Delray Beach het woord. De speech van de 16-jarige tennisster maakte grote indruk. “Ik word er blij van als ik zie hoe groot het bereik is dat ze nu al heeft”, aldus Navratilova. “Dat zal in de toekomst alleen maar nog groter worden. Zij behoort tot de mensen die de wereld beter kunnen maken. Het lijkt erop dat ze dat ook wil doen.”

De 63-jarige Navratilova, winnares van achttien grandslamtitels, juicht het toe dat bekende sporters zich ook uitspreken over zulke thema’s. Behalve Gauff lieten ook de tennissters Serena Williams en Naomi Osaka zich de afgelopen weken horen.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD