Nederlands voetbaltalent Markelo langer bij Everton

Door:
03-07-2020

De Engelse voetbalclub Everton heeft vertrouwen in Nathangelo Markelo. De 21-jarige Nederlander kreeg een nieuw contract bij de ploeg uit de Premier League. Markelo, die FC Volendam in 2017 verruilde voor Everton, ligt nu tot medio 2022 vast op Goodison Park.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Als controlerende middenvelder is Markelo een vaste waarde bij de beloften van Everton. Hij wacht nog op zijn kans in de hoofdmacht. “Het voelt goed om dit contract te ondertekenen, het betekent dat Everton potentie in me ziet”, zegt de geboren Groninger, van origine een verdediger maar in Engelse dienst door trainer David Unsworth omgeschoold tot middenvelder. “Het geeft me veel vertrouwen. Everton is zo’n grote club, ik ben blij dat ik hier nog twee jaar kan laten zien wat ik kan.”

De jeugdinternational traint al regelmatig mee met de selectie van manager Carlo Ancelotti. “Het is fantastisch om te leren van zulke geweldige spelers. Zo train ik met André Gomes, die op dezelfde positie speelt als ik. Dat is zo belangrijk.” Bij Everton werkt Marcel Brands als technisch directeur. Doelman Maarten Stekelenburg verlaat de club na dit seizoen, hij gaat terug naar Ajax.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD