Nederlands wielertalent pakt record Gilbert af op La Redoute

Door:
20-06-2020

De Belgische wielrenner Philippe Gilbert heeft niet lang kunnen genieten van zijn Strava-record op La Redoute, de iconische helling die doorgaans een scherprechter is in de voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik. De 37-jarige Belg daagde deze week via Twitter zijn concurrenten uit om het beter te doen. De jonge Nederlander Gijs Leemreize had amper een dag nodig om Gilbert te overtreffen op het steile bergje. De 20-jarige renner uit de opleidingsploeg van Jumbo-Visma was na 4 minuten en 22 seconden boven op La Redoute, 3 seconden sneller dan Gilbert.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De 37-jarige Belg, in 2011 winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, zette deze week met 4.25 een record neer op Strava. “Mijn broer daagde me uit om de beste tijd neer te zetten op La Redoute. Probeer ‘m nu maar te verbeteren!”, schreef Gilbert op Twitter, bij een foto van de ‘ranglijst’ op de klim.

Vrijdag verdween zijn naam al van de eerste plaats. “Hey @PhilippeGilbert, die KOM van je was maar van korte duur”, meldde de Jumbo-Visma Academy op Twitter bij een foto van de nieuwe Strava-ranking, met Leemreize bovenaan.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD