Neushoorntje Diergaarde Blijdorp heet KARUNA!

Maar liefst achtduizend Nederlanders stuurden een naam in voor het half februari geboren neushoorntje in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Ze heet vanaf nu Karuna.

De winnaar is Arina de Waal uit Vlaardingen. In haar motivering stond: “De naam betekent ‘een hart vol mededogen voor alle wezens’. In deze tijd van polarisatie wordt de hele wereld een stukje mooier voor iedereen.”

Veel deelnemers aan deze bijzondere namenwedstrijd, meldt Diergaarde Blijdorp op de site, verwezen in hun suggesties van namen naar het leefgebied van de Indische neushoorn: Noord-India en Nepal. De naam is voor de verzorgers gemakkelijk uit te spreken en af te korten, zoals vantevoren was meegegeven in de voorwaarden.

‘Vanwege het mooie weer mag Karuna dagelijks naar buiten, meldt Diergaarde Blijdorp verder. ‘Daar heeft ze regelmatig haar ‘dolle uurtje’ waarbij ze hard door het verblijf galoppeert en vrolijke sprongen maakt. Naar verwachting zal het ook niet lang meer duren tot ze het waterbassin in durft te gaan.’