NHL-speler Duvernay-Tardif kiest voor medische hulpverlening

Door:
25-07-2020

Laurent Duvernay-Tardif, afgelopen seizoen met Kansas City Chiefs winnaar van de Super Bowl in het American football, heeft naar eigen zeggen één van de moeilijkste beslissingen uit zijn leven genomen. De 29-jarige Canadees heeft ervoor gekozen om in het komende seizoen niet in actie te komen in de NHL. Hij geeft de voorkeur aan zijn werk als medisch hulpverlener in een complex voor langdurige zieken in de buurt van Montreal. Dat werk verricht Duvernay-Tardif sinds het einde van het afgelopen seizoen in de NHL en dat wil hij vanwege de coronacrisis nu voorlopig blijven doen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik moet trouw blijven aan mijn principes”, liet hij weten. “Doordat ik de afgelopen maanden aan de frontlinie heb gestaan, ben ik heel anders tegen deze pandemie gaan aankijken. Ik heb de stress ervaren die het coronavirus op mensen en op onze gezondheidszorg uitoefent. Ik kan mezelf niet toestaan dat ik wellicht het virus ga verspreiden door de sport te beoefenen waarvan ik houd. Als ik al risico’s moet nemen, doe ik dat wel in de zorg voor patiënten.”

Duvernay-Tardif maakt als eerste speler gebruik van een speciale NHL-clausule, die American footballers in staat stelt tegen een vergoeding van 150.000 dollar (bijna 130.000 euro) het komende seizoen vanwege de coronacrisis over te slaan. Volgens mediaberichten zou de Canadees in competitieverband komend seizoen 2,75 miljoen dollar hebben verdiend.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD