Niet wijken voor terreur! ‘Had de ME erop afgestuurd’

RTL Boulevard
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Met ontzetting is gereageerd op het schrappen van de zaterdaguitzending van RTL Boulevard vanwege dreiging uit criminele hoek. Maar had de ME maar ingezet om het programma te laten doorgaan, zo wordt gereageerd.

Na de brute moordaanslag op Peter R. de Vries kwamen er zaterdag bedreigingen binnen bij de politie, waarna op aanraden van de Amsterdamse driehoek (burgemeester, Openbaar Ministerie en politie) besloten is de zaterdag-editie van RTL Boulevard niet te laten doorgaan.

,,Niet zwichten voor terreur. Nooit”, vindt misdaadverslaggever Mick van Wely over het besluit. ,,Al stuurt het leger tanks: snel weer doorgaan. De driehoek moet alles op alles zetten om voor continuering te zorgen. Anders is het hek van de dam.”

Ook René van der Gijp, commentator bij de Oranjezomer, vindt dat er een precedent is geschapen. ,,Ik denk dat ze het beter wel hadden kunnen doen. Je gaat je schikken naar al die gekkigheid”, aldus Van der Gijp zaterdagavond.

Johan Derksen

Johan Derksen heeft er begrip voor dat als er een signaal komt uit de Amsterdamse driehoek dat je daar ‘heel voorzichtig’ mee omgaat. Volgens Derksen had minister Grapperhaus (Justitie) ook de ME kunnen sturen om RTL Boulevard toch te laten doorgaan.

,,Ze zullen iedere  telefoontje en bedreiging serieus nemen. Een moordenaar doet een ding niet en dat is aankondigen dat hij iets gaat doen”, reageerde Derksen.

Leger inzetten

Advocaat Peter Schouten in het Marengo-proces: ,,Misschien wordt het tijd eenheden van het leger of de Koninklijke Marechaussee in te zetten om mediabedrijven te beschermen tegen psychoterreur.”

‘Angst zaaien’

Misdaadverslaggever John van den Heuvel waarschuwt voor de impact van het gedrag van criminelen. ,,Voor het eerst in twintig jaar geen live programma maar een herhaling omdat de studio vanwege dreiging uit criminele hoek op slot moet”, aldus John van den Heuvel. ,,Criminelen zijn in staat uitzendingen van een tv-programma te verstoren en opnieuw angst te zaaien. Dit heeft gevolgen voor alle nieuwsplatforms in Nederland.”

Van den Heuvel: ,,Wij zwijgen nooit. Ook in de geest van collega Peter R., die nog altijd vecht voor zijn leven. Ik beloof u, onze berichtgeving zal nooit wijken voor narco-terreur, zoals we die nu al een paar jaar in Nederland ondervinden.”

Tags

FEMKE HALSEMAFERD GRAPPERHAUSJOHAN DERKSENPETER R. DE VRIESRENE VAN DER GIJPRTL BOULEVARD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck