Nuytinck telt bij Udinese weer helemaal mee

Door:
05-11-2019

Voor de Nederlandse verdediger Bram Nuytinck lijkt de toekomst er bij Udinese weer zonnig uit te zien. De oud-speler van NEC en Anderlecht kwam in de afgelopen maanden onder coach Igor Tudor nauwelijks in actie. De clubleiding besloot de Kroaat echter eind vorige week te ontslaan na een aantal zware nederlagen in de Serie A.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Van interim-coach Luca Gotti mocht Nuytinck zondag eindelijk weer eens in het basisteam beginnen in de uitwedstrijd tegen Genoa. Het duel leverde voor Udinese een zege op (1-3), mede dankzij de solide inbreng van de 29-jarige Gelderlander.

“Ik heb natuurlijk een tijdje niet gespeeld, dus is het altijd even wennen”, zegt Nuytinck op de website van zijn managementbureau Wasserman. “Maar vanaf het begin voelde ik me gelijk goed en zat ik er lekker in. Het is natuurlijk extra lekker dat we hebben gewonnen. Het voelde goed om weer samen met de jongens op het veld te staan en drie punten te pakken.”

Nuytinck kijkt met gemengde gevoelens terug op de afgelopen maanden bij Udinese, dat op de twaalfde plek staat in de Serie A. “Ik heb geleerd dat je in de voetbalwereld echt niets kunt plannen. Er kan van alles gebeuren. Vorig jaar speelde ik alle wedstrijden en onder de nieuwe trainer speelde ik geen minuut. De voetbalwereld is een fantastische, maar ook een gekke wereld.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD