OM: Actie Akwasi niet strafbaar

Akwasi|Akwasi
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

De actie waarmee Akwasi afgelopen weekend vol in opspraak kwam is volgens het Openbaar Ministerie niet strafbaar. De rapper zal hiervoor dus ook niet worden vervolgd.

Het gaat om het ‘EO-incident’ waarbij Akwasi tijdens een interview wegstormde en twee laptops van de interviewers meenam. Hij dwong de makers van het radioprogramma Dit is de Dag om de gemaakte opnames te verwijderen. De rapper deed dit nadat een interviewer hem vragen stelde over zijn omstreden toespraak op de Dam.

Wat Akwasi niet wist is dat de makers van het programma een kopie van de opname hadden. Deze publiceerden zij alsnog op vrijdag.

Opruiing

Eerder werd de ‘zwarte piet’-zaak van Akwasi geseponeerd, op voorwaarde hij niet binnen een jaar nog een strafbaar feit zou plegen. Zou dit wel gebeuren, moet Akwasi zich alsnog verantwoorden voor zijn uitspraken op de Dam. Tijdens het Black Lives Matters-protest stelde hij toen een zwarte piet ‘in zijn gezicht te trappen’ als hij deze zou tegenkomen.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten Akwasi niet te vervolgen voor het ‘EO-incident’. ,,Wij zijn tot het standpunt gekomen dat hier geen sprake is van een strafbaar feit. Daarbij speelt mee dat de benadeelde partij geen aangifte heeft gedaan”, aldus een woordvoerder tegen het AD.

Het meenemen van de laptops ziet het OM niet als strafbaar feit. ,,Op basis van wat wij gehoord hebben was het niet zijn bedoeling om de laptops te stelen.”

LEES OOK:

Indirecte waarschuwing NPO-baas Shula Rijxman voor Akwasi?

Tags

AANGIFTEEOOPENBAAR MINISTERIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck