Oorlog tussen Shownieuws en RTL over trouwerij Maxime Meiland

Oorlog om huwelijk Maxime Meiland.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het ‘sprookjeshuwelijk’ van Maxime Meiland was zaterdag inzet van een heuse showbizz-oorlog. RTL Boulevard had lucht gekregen van de lokatie van de 100% geregisseerde huwelijksvoltrekking bij een kasteeltje in Oegstgeest, terwijl SBS en Shownieuws dit alles exclusief wilden houden voor de reallifesoap-soap.

Uiteindelijk won Boulevard de strijd en kwam zaterdag als eerste met de beelden.

Showbizz-huwelijken staan doorgaans bol van de zakelijke afspraken. Het huwelijk tussen Maxime en haar cameraman Leroy Molkenboer moet de apotheose worden van het komende seizoen van de Meilandjes. De feeërieke tuin van kasteel Oud-Poelgeest was het decor van de ceremonie, waarbij de populaire familie en SBS geen andere journalisten konden gebruiken.

Ceremoniemeester

Het liep anders, omdat de schrandere RTL-verslaggever Aran Bade zich ter plaatse meldde en de ceremoniemeester uiteindelijk koos voor een praktische oplossing. RTL mocht beelden maken, maar dan wel op afstand.

Het verslag ’s avonds was er niet minder om. Plus dat de gasten ook nog werden geïnterviewd, onder wie de moeder van Leroy en ook Dirk Hoogstraten, de vriend van Montana (de zus van de bruid). Je kon zien hoe moeder Erica haar dochter weggaf na een wel heel lange tuinwandeling. En hoe Martien traantjes wegpinkte met een witte zakdoek.

‘Publieke personen’

Bruidegom Elroy arriveerde in een zwarte Porsche, er werd tot in den treuren geposeerd voor de eigen fotografen en cameramensen.

Entertainment-verslaggever Aran Bade van RTL legde later uit dat de Meilandjes ‘publieke personen’ zijn en dat hij daarom graag verslag wilde doen van de trouwerij.

‘Van een bruiloft, komt een bruiloft’, glunderde Dirk Hoogstraten, de vriend van Montana, voor de huwelijksvoltrekking.

Concurrentie

Tussen de showbizz rubrieken van RTL en SBS is er doorgaans sprake van ‘gezonde concurrentie’. Shownieuws zendt ’s avonds uit, terwijl RTL Boulevard in de vooravond dominant is. RTL werkt met vaste deskundigen, onder wie voormalig Telegraaf-verslaggever Rob Goossens, terwijl bij Shownieuws de hoofdredacteuren van de roddelbladen aanschuiven: Evert Santegoeds (Privé), Guido den Aantrekker (Story) en Bart Etekhoven (Weekend).

Zien:

Kijk HIER naar de exclusieve beelden van SBS.

Kijk HIER naar de exclusieve beelden van RTL.

[poll id=”80″]

Tags

ERICA MEILANDMARTIEN MEILANDMAXIME MEILANDMONTANA MEILANDOORLOGRTL BOULEVARDSBSSHOWBIZZSHOWNIEUWS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck