Op bezoek bij Koning Winter in Lapland

Door: DitjesDatjes
26-11-2017

Wilt u met uw familie nu eindelijk eens een witte kerst beleven, het nieuwe jaar heel bijzonder beginnen of hebt u altijd al het noorderlicht willen zien? Met Voigt Travel, dé Lapland specialist, vliegt je dit winterseizoen rechtstreeks naar het noorden van Scandinavië, waar u de winter optimaal beleeft!  

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ieder weekend wordt er vanaf Amsterdam gevlogen op vier bestemmingen in Fins Lapland (Kuusamo, Kittilä, Rovaniemi en Ivalo) en op Tromsø in het noorden van Noorwegen, dat ook wel de city of the northern lights wordt genoemd.  

Nieuw dit winterseizoen is de wekelijkse rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kiruna in Zweeds Lapland. Er wordt vanaf 3 februari tot en met 3 maart 2018 op deze prachtige bestemming gevlogen, waar u bovendien een kijkje kunt nemen in het grootste ijshotel ter wereld. Hoe cool is dat?  

Boekt u een reis naar Zweeds Lapland, dan is een rondleiding inbegrepen. Maar… de echte die-hards kiezen natuurlijk voor een overnachting en ontdekken hoe Koning Winter slaapt!  

Wilt u het ultieme kerstgevoel beleven? In Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, vind je Santa Claus Village dat pal op de poolcirkel ligt. Hier kunt u de Kerstman 365 dagen per jaar in levenden lijve ontmoeten. En… boekt u een reis naar het noorden van Scandinavië, dan wordt u misschien wel getrakteerd op het noorderlicht: een schitterend schouwspel waarbij allerlei dansende, lange slierten van groen licht (soms zelfs geel of rood) de donkere hemel magisch verlichten.  

Kijk voor meer informatie op www.voigt-travel.nl 

Tips

Kerstmanstempel in uw paspoort 

Rovaniemi is de officiële woonplaats van de enige echte Kerstman en ligt midden in de Arctische wildernis waar cultuur, supercoole activiteiten (combineer eens een sneeuwscooter- of huskysafari met een middagje skiën) en sprookjes samenkomen! Ben je op de luchthaven van Rovaniemi, vraag dan bij het personeel om een unieke Kerstman-stempel voor in je paspoort. Hoe leuk is dat? 

Noorderlicht alarm 

Voor een stad op zo’n 300 kilometer ten noorden van de poolcirkel is Tromsø opvallend levendig en trendy, met veel bars, restaurants en winkels. Wist u dat de modellen van ‘Hollands Next Top Model’ hier dit seizoen de mooiste foto’s hebben gemaakt? In de winter is het trouwens een toplocatie om het noorderlicht te spotten. Veel hotels en andere accommodaties kennen een noorderlicht alarm, zodat u ’s nachts niets hoeft te missen van het magische noorderlicht. Informeer bij de receptie dus even voordat u gaat slapen. 

Trouwen in het wit 

Zoekt u nog een bijzondere locatie om te trouwen op z’n witst? In de prachtige ijskapel van het grootste ijshotel ter wereld in het plaatsje Jukkasjärvi bij Kiruna in Zweeds Lapland kunt u in het huwelijksbootje stappen! Overnachten kunt u er ook. De sneeuw absorbeert al het geluid en de temperatuur valt mee: die schommelt hier altijd rond de -3°C. In de slaapzak ligt u comfortabel en warm op een bed met rendiervellen, maar probeer een toiletbezoek uit te stellen. 

 

Reisblogger  

Wég van Sandinavië 

,,De winters in Lapland zijn magisch. Alles is bedekt met een dik pak sneeuw en de laagstaande zon geeft alles een warmroze gloed. Ik vond het geweldig om op een rendierslee over de sneeuw te glijden. Voor de kou hoef je niet bang te zijn: je krijgt een heerlijk warm pak aan. Aan het einde van de dag kruipt lekker de sauna in. Maar ga zeker ook ’s avonds nog even naar buiten, want misschien zie je wel het noorderlicht. Dat is zo mooi dat ik er eindeloos naar heb staan kijken!” 

Sandra van Bijsterveld www.StralendSchrijven.nl 

Tekst: Paul Blaak / JPR Communicatie 

Meer DenD