Op tv-campingtour met de sterren

Door: DitjesDatjes
08-08-2015

In de vorige Ditjes & Datjes kon je lezen waar ze zélf het liefst met vakantie heengaan, maar voor hun tv-programma’s verblijven onze sterren als het moet met alle liefde op de camping.

 

Jan Smit

Als Jan Smit op vakantie gaat, reist half Volendam met hem mee; de populaire zanger is een waar gezelschapsmens. Dus toen destijds de TROS (thans Avrotros) hem zijn koffer liet pakken voor de docusoap De zomer voorbij kon je een kanon afschieten in de palingstad en hooguit een verlaten haringkraam raken. Met vrienden als Nick & Simon (de laatste is Jans vaste slaapmaatje), Kees Tol, de 3J’s en een vliegtuiglading ingevlogen collega-zangers wordt het op de campings in Italië, Spanje en Portugal dan al snel een dolle boel natuurlijk! Hilarisch was het persbericht dat Jan in Frankrijk vastzat in een cel: dat bleek om een telefooncel te gaan maar De Telegraaf bracht het nieuws groot.

Jan Smit
Reporters

 

Sander Janson & Gaby Blaaser

Sinds 2002 is CampingLife van RTL4 op tv te zien, en in die dertien jaar heeft Sander Janson zo’n beetje elke kampeerplek in Europa wel bezocht – hij is er sinds de eerste uitzending bij. De dames in zijn gezelschap worden met de snelheid van het geluid ingewisseld, maar dat houdt het intussen wel wat sleets geworden concept nog een beetje te bekijken. Na onder anderen Corine Boon, Marit van Bohemen, Gigi Ravelli en Yvonne ‘Keet’ Coldewijer nam deze zomer GTST-actrice Gaby Blaaser het tentstokje over (opvallend: alle dames zijn blond dus dat is vermoedelijk de ultieme ‘coupe camping’). Populaire kampeerlocaties van CampingLife zijn de Eifel (Duitsland), Istrië (Kroatië), het Gardameer (Italië) en de Jura (Frankrijk).

Sander Janson
Hollandse Hoogte

 

Barbie & Michael

Dankzij de ordi-serie Oh oh Cherso werd Barbie (die in haar paspoort Samantha de Jong heet) een soort ster en zag RTL5 brood in haar eigen docusoap. Intussen samen met grote liefde Michael van der Plas, maakte Barbie onder meer de serie Samantha en Michael willen rust in de tent. Zulks moest gebeuren op een Spaanse camping, waar het totaal uit de hand liep door de aanwezigheid van twee van zulke ‘vips’ plus entourage, bestaande uit ma Cora, pa Cor, zus Priscilla en zwager Patrick: omdat alle campinggasten voortdurend foto’s kwamen maken, verzocht de kampleiding iedereen via briefjes wat privacy te gunnen aan Barbie en haar gevolg. En dat terwijl het juist voor televisie was…

Barbie

 

Rutger Castricum

Normaal laat Rutger Castricum van PowNews politici en andere notabelen flink zweten met zijn brutale vragen en opmerkingen. Maar tijdens de zomerstop van de publieke omroep trok het enfant terrible er in een knalroze Eend op uit, richting een niet nader genoemde camping. Daar was hij in Camping PowNed de gastheer van onbekende Nederlanders in een crisis: verslaafden, werklozen, mensen in de schuldsanering of bijstand. Zes terneergeslagen gezinnen werden door Rutger op de camping opgezweept iets van hun leven te maken, en moesten als therapie samen een huis bouwen. Het leverde emotionele taferelen op – een mooi contrast met ‘Den Haag’.

Rutger Castricum

 

Beau van Erven Dorens

Kakkineuze Beau heeft nét zoveel met campings als Barbie met het Amstel Hotel: hij voelt zich er niet erg thuis. Dat maakt ’T is hier fantasties! daardoor natuurlijk extra komisch om naar te kijken! Het reisprogramma – dat evenzogoed wandelaars in Toscane volgt als de hitsige jeugd in Lloret de Mar – kende als hoogtepunt een bezoek aan een naaktcamping, waar Beau overigens zelf zijn Speedo aanhield. Waar jonkheer Ursul de Geer in 1995 de fundering legde voor het langdurige succes van het programma, moest Beau vanaf de huidige zomer afhaken: de kijkcijfers vielen tegen, en de presentator hing uiteindelijk triest zijn SBS6-contract aan de wilgen.

Beau van Erven Dorens
Edwin Smulders

 

Frans Bauer

Omdat zijn eigen tante Geert altijd met haar vouwwagen met kampeervakantie ging, leek het ‘ons Frans’ een geinig idee om datzelfde op tv te doen, samen met zijn oudere broer Dorus, een oranje tweedehands Mercedes, een tent, wat stoeltjes en daarop elke aflevering een interessante BN’er. De TROS zag er ook wat in en zo brachten vips als Angela Groothuizen, Herman den Blijker en Goedele Liekens een bezoek aan Vive la Frans, dat werd opgenomen op een grootschalig kampeerpark in het Zuid-Franse Esterel, nabij Saint Raphaël. De best bekeken uitzending was met de Vlaamse Philippe Geubels; de slechtst bekeken met Gordon – het beeld van de decadente artiest in een tent was kennelijk te ongeloofwaardig.

Frans Bauer
ANP

Tekst: Guido den Aantrekker

Meer DenD