Op vakantie en ik neem mee…

Emile Bode
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De meeste mensen gaan in juli op vakantie. Het merendeel gaat met de auto en de bestemming is meestal een hotel, zomerhuisje, pension en in mindere mate kamperen.

 

Emile BodeEmile Bode schreef 15 jaar lang voor de Telegraaf de populaire rubriek Huishoudtips. Nu schrijft hij voor Ditjes & Datjes!

 

Er zijn nog steeds mensen die naar het buitenland van alles meenemen. Zeker als ze de beschikking hebben over een caravan. In werkelijkheid kun je in de supermarkten in het buitenland vrijwel alles kopen. Het is wel zo dat de supermarkten in ons land op Polen en Spanje na het goedkoopst van Europa zijn. In België is alles 10% duurder, terwijl Zwitserland onbetaalbaar is. Als er kinderen van de partij zijn, gaan hagelslag en pindakaas altijd mee. Het zal je verbazen welke levensmiddelen daarnaast het vaakst worden meegenomen. Dat zijn zout en peper, satésaus, ketjap, ketchup, een tube mayonaise en nasi- en bamikruiden. Deze producten, zeker van een bepaald merk, zijn niet overal te koop. Er is ook een andere reden: waarom zou je in het buitenland elke keer zout en peper moeten kopen als je het thuis hebt staan? Dat geldt ook voor koffiemelk, het favoriete merk koffie, thee en ontbijtkoek.

 

Vakantietips

 

Wij zijn al op vakantie geweest. Met zijn vijven in een auto naar een huisje in Zuid-Frankrijk dus we konden niet zo veel meenemen, en hebben daar ook niet zoveel behoefte aan. Vreemd genoeg nemen we wel suikerklontjes mee. De rest van het jaar staat deze doos onaangebroken in de kast. Ik neem maar een ding mee op vakantie: een fles goede jenever, want die hebben ze vrijwel nergens. Dan nog een serieuze tip. Zet niet op sociale media zoals Facebook dat u op vakantie bent. Zeker niet als mensen makkelijk uw adres kunnen achterhalen met de bedoeling bij u in te breken. Heus, dat gebeurt veelvuldig.


BanaanFruitvliegjes zijn weer heel actief, maar het zijn slechte vliegers. Leg om ze te lokken een banaan op een papieren zak. Daarna zuig je de beestjes makkelijk op met de kruimeldief of stofzuiger. Een bakje schoonmaakazijn met een paar druppels vloeibare zeep helpt ook.

OlielampVeel mensen hebben een olielamp of ouderwetse petroleumlamp en zoeken een katoenen lont maar kunnen deze nergens kopen. Ga naar de website Olielamp.nl van doe-het-zelfwinkel Auke Rauwerda uit Leeuwarden. Deze heeft een unieke collectie lonten en lampen en andere accessoires.

VuileNagelsEen dagje tuinieren leidt tot vuile nagels. Het dragen van handschoenen is soms vervelend. Je kunt de nagels voordat de klus begint door de zeep halen. Zelf ga ik bij voorkeur intensief tuinieren als mijn nagels wat langer zijn. Daarna onder de douche en de nagels knippen: vuil weg.

PanVeel mensen hebben pannen met een antiaanbaklaag. Door daar met iets scherps in te roeren, kunnen er stukjes loslaten. Deze schilfertjes zijn niet, zoals velen denken, kankerverwekkend. De laag bevat teflon, en als je dat per ongeluk inslikt is dat niet gevaarlijk.

CentHet is altijd handig een oude koperen cent in de portemonnee te hebben. Als je gestoken wordt door een bij of een horzel leg je deze een kwartier lang op de beetplek. De kans is groot dat de bult een dag later is verdwenen.

Tags

BANAANBODEEMILEEMILE BODETIPSTUINIEREN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck