Participizza nieuw woord van De Luizenmoeder

De Luizenmoeder
Door: Jos La Grande
29-01-2018

Schooldirecteur meester Anton heeft in de derde aflevering van De Luizenmoeder een nieuw woord geïntroduceerd: de Participizza. Anton vertaalde het zelf als: ouders stimuleren om te participeren op school.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het ging in de derde editie van De Luizenmoeder natuurlijk weer helemaal mis. Ouders zouden zelf de participizza gaan maken, maar daar kwam helemaal niets van terecht.

,,Meester Anton organiseerde in de aflevering van gisteravond een bizarre participizza-avond voor de ouders van Groep 3. Maar dat liep volledig mis. Het was niet mijn idee, moge dat duidelijk zijn”, aldus een ietwat verbitterde Juf Ank op Twitter.

Hannah werd onder vuur genomen omdat haar dochter Floor niet iedereen uit de derde klas (van Juf Ank) had uitgenodigd voor haar verjaardagsfeestje. Bovendien bleek haar traktatie niet volgens de richtlijn te zijn gemaakt: snoep en dus ook drop zijn verboden.

En vanzelfsprekend waren er talloze woordspelingen. Zoals: Wie ruimte wil, moet ruimte maken (Juf Ank). Of ‘fruitsuiker is ook suiker’. Kanjerpetjes, halalpizza’s en participannenkoek kwamen eveneens langs.

Juf Ank

 

 

Meer DenD