Patty Brard: ‘Ik mag mijn moeder (91) niet thuis verzorgen’

Patty Brard
Door: Eva Steins
04-12-2020

Voor Patty staat het jaar 2020 in het teken van herenigen. Zij legde de vete met zowel haar moeder als haar eigen dochter dit jaar na jarenlange ruzie bij. Maar helemaal koek en ei is het nog niet. Patty zou haar moeder graag in huis nemen en verzorgen, en deelt de reden waarom dat niet mogelijk is…

,,Ik ben bang dat ze straks sterft zonder dat ik haar nog heb gezien,” waren de hartverscheurende woorden die zij opschreef in haar biografie. Jarenlang had ze haar moeder niet gezien, de oorzaak van dit drama was een vete tussen Patty en haar zus Debby die nog steeds woekert. Afgelopen zomer bereikte de ruzie kookpunt: Patty en Debby namen het tegen elkaar op in de rechtbank.

Moeder

Patty verklaarde eerder dat zij haar eigen moeder al jarenlang niet heeft gezien, door het toedoen van haar zus.

De oorzaak van de ruzie ligt gecompliceerd, legde Patty uit in het programma Patty & Gordon: ,,Door een hele gecompliceerde situatie heb ik mijn moeder al een hele tijd niet meer gezien.” vertelde de presentatrice geëmotioneerd: ,,Mijn zus heeft de hele familie wijs gemaakt dat toen er geld ontvreemd was bij mijn vader, dat ík dat had gedaan”.

De ruzie liep zo hoog op dat beide zussen besloten juridische stappen te ondernemen. Debbie beschuldigt Patty van het stelen van tonnen, Patty ontkent dit en beschuldigt haar zus op haar beurt van oudermishandeling.

In huis

Inmiddels hebben Patty en haar moeder weer goed contact, ondanks het feit dat de rechtszaak nog steeds bezig is. Patty vertelt in Privé dat ze de verloren tijd zou willen inhalen door de rol als mantelzorger voor haar moeder op zich te nemen.

,,Als ik nog een extra kamer had op de begane grond, dan had ik haar zeker in huis genomen met 24 uurs verpleging. Al had ik er zes banen bij moeten nemen,” onthult Patty.

Een wens die niet in vervulling kan komen. ,,Juridisch gezien is het ook onmogelijk, maar dat is zo lelijk, op dit moment wil ik dat even niet bespreken.”

Patty lijkt het nog beschaafd te willen houden, maar deelt verderop in het gesprek toch een verkapte sneer uit. Is die gericht aan haar zus?

,,Ik vind het alleen maar zielig voor mensen die ervoor gaan liggen. Voor de rest wil ik er niets over kwijt.”

LEES OOK:

Patty Brard over relatie met dochter: ‘We moeten de tijd inhalen’

Meer DenD