PEC Zwolle haalt met Echteld ‘voetbaldier’ in huis

Door:
24-07-2020

Leeroy Echteld is toegevoegd aan de technische staf van PEC Zwolle. De oud-voetballer van onder meer sc Heerenveen en Austria Lustenau gaat in Overijssel aan de slag als assistent van het eerste elftal en Jong PEC Zwolle. Ook gaat Echteld zich bezighouden met de “ge├»ntensiveerde begeleiding” van jonge talenten, is hij aangesteld als spitsentrainer van de hoofdmacht en zal hij werkzaamheden op het gebied van wedstrijdanalyse uitvoeren.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De voormalig assistent-trainer van AZ komt over van Paris Saint-Germain. In de Franse hoofdstad was de 51-jarige Echteld hoofdtrainer van het beloftenteam, dat echter plotseling werd opgeheven.

“Met Leeroy halen we voor de duur van twee seizoenen een echt voetbaldier in huis”, liet technisch manager Mike Willems weten. “Zowel als speler, maar ook als trainer heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend. Met zijn voetbalkennis, drive en mentaliteit is Leeroy een aanwinst voor onze club.”

Echteld: “PEC is een mooie en gevestigde club in de eredivisie. Er staat een goede selectie om mee te werken, de overstap naar natuurgras is gemaakt en ik begreep zelfs dat de seizoenkaartverkoop vanwege doorslaand succes is stopgezet. Deze club bruist aan alle kanten en ik ben dan ook heel blij hier neer te strijken. Ik kan niet wachten om met de jongens op het veld te staan.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD