Pevenage doet boekje open over dopegebruik Ullrich

Door:
22-01-2020

Voormalig wielrenner Rudy Pevenage geeft in zijn biografie ‘Der Rudy’ opmerkelijke details over het dopinggebruik van de Duitse wielrenner Jan Ullrich. “Ik ben niet meer bang voor reacties of opmerkingen. Ik vertel in deze biografie veel, heel veel”, laat de oud-ploegleider optekenen in Het Laatste Nieuws.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Pevenage was tussen 1995 en 2006 ploegleider van Ullrich, maar ook een trouwe vriend van de Duitser, die in 1997 de Tour de France won. Pevenage bleek nauw betrokken bij de contacten tussen de renner en de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. Hij verhaalt bijvoorbeeld over de Ronde van Italië in 2001, toen Ullrich ontsnapte aan een schandaal. De Italiaanse politie doorzocht destijds alle hotelkamers van de renners. Bij Marco Pantani werd een insulinespuit aangetroffen, Pevenage kon de verboden middelen nog snel wegmoffelen, valt te lezen in de biografie.

“Ik vergat in mijn paniekerige reactie het speciale blikje cola dat ik in de koelkast had gezet”, luidt het in ‘Der Rudy’. “Het blikje was dubbelwandig en je kon het aan de bovenkant open schroeven om er medicamenten in te doen en te bewaren. Reuze handig. Door de dubbele wand bleef de inhoud goed koel en van buiten was het niet te onderscheiden van een echt blikje cola.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD