Polsstokhoogspringer Lavillenie ook thuis heel competitief

Door:
05-04-2020

De Franse polsstokhoogspringer Renaud Lavillenie blijft competitief tijdens de coronacrisis. De olympisch kampioen van Londen 2012 kan blijven doortrainen in zijn royale eigen achtertuin, waar hij de beschikking heeft over een dikke mat met een lat erboven. Via Instagram houdt hij de wereld op de hoogte van zijn prestaties.

Tekst gaat verder onder advertentie

Om zichzelf te prikkelen, heeft Lavillenie zijn trainingen al omgedoopt in de ‘internationale thuisisolatie-competitie’. De 33-jarige Fransman zette zaterdag een filmpje online waarin te zien is hoe hij over 5,61 meter springt. Lavillenie geeft zelf het commentaar bij zijn sprong, alsof het een echte wedstrijd is.

“Alles onder controle. Tranen van geluk rollen over mijn gezicht nadat ik over 5,61 meter ben gesprongen tijdens mijn internationale thuisisolatie-competitie”, aldus Lavillenie, die jarenlang het wereldrecord in handen had met 6,16 meter. Hij werd begin dit jaar echter overtroffen door de jonge Zweed Armand Duplantis, die het wereldrecord twee keer aanscherpte en op 6,18 meter zette.

Lavillenie is nu op jacht naar zijn record in zijn eigen achtertuin. Hij sprong daar ooit een keer over 5,85 meter.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD