Presentatoren Fidan en Renze krijgen een schop na

Renze Klamer Fidan Ekiz
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Een paleisrevolutie, zo mag je het best wel noemen. Binnen de communistische partij in China gaan ze zachtzinniger met elkaar om dan bij BNNVARA, waar Renze Klamer en Fidan Ekiz met onmiddellijke ingang op straat zijn gezet als presentatoren van De Vooravond.

De formule wordt omgegooid door de machtige zendercoördinator Gert-Jan Hox en na twee seizoenen kan het duo al bij het grof vuil.

Sophie Hilbrand en Khalid Kasem, een goedgebekte belangenbehartiger, zullen elkaar nu gaan afwisselen op dit populaire tijdslot vanaf 30 augustus. Fidan en Renze krijgen een schop na en worden, hoe verzin je het, geprezen voor hun passie, vakmanschap en lef…

Fijne wedstrijd daar in Hilversum. Mislukt experiment.

Eerlijk is eerlijk, waar Matthijs van Nieuwkerk glorieerde werd het gouden dagelijkse tijdslot op NPO 1 sindsdien ingenomen door nogal eenzijdig ingestelde talkshowhosts.

Het saaie De Vooravond, waar zowel Fidan en Renze hun eigen meninkjes nogal belangrijk vonden, plus het linkse M met Margriet van der Linden (‘Let’s start the Show’), was een flinke stap terug in vergelijking met De Wereld Draait Door.

Zonder de laffe keuze voor echte anchors, zoals Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk waren, werden zowel Op1 als De Vooravond een wezensvreemd laf allegaartje.

De irritante zelftevredenheid van Fidan Ekiz en Renze Klamer straalde ervan af. Wat ze vooral ontbeerden waren niet alleen spraakmakende gasten, een nieuwsgericht redactie maar ze slaagden er ook nog eens in om elke dag weer de kilte van een koelkast na te bootsen.

Prima besluit dus, eigenlijk.

Tags

DE VOORAVONDFIDAN EKIZKHALID KASEMMATTHIJS VAN NIEUWKERKOP1SOPHIE HILBRAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck