‘Prins Charles deed schokkende onthulling aan Diana op huwelijksnacht’

Charles en Diana
Door: Eva Steins
12-11-2020

Een schokkende onthulling in de ITV-documentaire The Diana Interview: Revenge Of A Princess. Astroloog Penny Thornton beweert dat prins Charles de dag voor zijn huwelijk met Diana iets vreselijks tegen haar heeft gezegd. Prins Charles zou tegen Diana gezegd hebben dat hij niet van haar hield.

De astrologe verklaart de reden waarom Prins Charles dit gezegd zou hebben. In de docu onthult zij dat Charles zijn huwelijk ‘niet met een valse belofte’ wilde starten. Diana zou helemaal kapot zijn geweest van Charles’ geheim. Volgens de astrologe wilde Diana zelfs de stekker uit het huwelijk trekken, maar besloot zij op het laatste moment toch te trouwen met Charles.

Interview

De documentaire verdiept zich op een interview tussen Diana en Martin Bashir in 1995. In het buitengewoon openhartige interview deed Diana shockerende onthullingen. Zij sprak openlijk over de verhouding van prins Charles met zijn latere vrouw Camilla. In het interview zei Diana de wereldberoemde zin: ,,In dit huwelijk waren we met zijn drieën, dus het was een beetje vol.”

Ook gaf zij toe zelf een affaire gehad te hebben met James Hewitt en vertelde ze zéér openhartig over haar strijd met boulimia, zelfmutilatie en depressie.

Het wereldberoemde interview legde een bom onder het Briste koningshuis. Nu, 25 jaar later, zijn er twijfels over de oprechtheid van het interview. De interviewer Bashir wordt er van beschuldigd oneerlijke tactieken te hebben gebruikt om Diana’s vertrouwen te winnen.

LEES OOK:

BBC belooft nieuw onderzoek naar oud interview met Diana

Paranoia

Zo zou de interviewer ingespeeld hebben op Diana’s extreme paranoia. Hij zou bankafschriften hebben laten vervalsen die erop wezen dat Diana bespioneerd werd. Ook verzon hij volgens Earl Spencer (Diana’s broer) de wildste verhalen over het koningshuis.

Hij zou verzonnen hebben dat Diana gevolgd werd, haar post werd geopend en haar telefoon werd afgeluisterd. Als kers op de taart zou Bashir verzonnen hebben dat Diana’s zoon prins William een speciaal horloge droeg met een afluistermechanisme erin.

Dit alles om Diana tot het uiterste te drijven, zodat zij in het interview alle vuile was op straat zou gooien. Iets wat ze ook daadwerkelijk deed. Diana’s broer eist gerechtigheid in de vorm van een onderzoek en excuses naar de inmiddels overleden Diana.

Meer DenD