Prins Harry dreigt BBC met rechtszaak

Prins Harry BBC
Door: Charlotte Wijnen
10-06-2021

Lilibet is nog maar net geboren en Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn al verwikkeld in een ruzie met de BBC. Harry zegt namelijk dat hij de koningin wél om toestemming gevraagd heeft voor de naam Lilibet.

De publieke omroep beweerde in een artikel dat Harry de koningin helemaal niet om toestemming gevraagd zou hebben om zijn dochtertje Lilibet te noemen. Nu heeft hij gedreigd de BBC aan te klagen. In een juridische brief eist hij dat ze stoppen met dit soort beschuldigingen.

Wel toestemming

Harry en Meghan maakten zondag de geboorte bekend van dochter Lilibet. Ze is vernoemd naar haar overgrootmoeder, koningin Elizabeth. De koosnaam van de koningin was namelijk Lilibet. Haar tweede naam, Diana, is gekozen om een eerbetoon te brengen aan de prinses van Wales.

Het koppel zegt dat de koningin de eerste was die gebeld werd over de naam. ,,Tijdens het gesprek deelde Harry hun hoop om hun dochter Lilibet te noemen”, aldus hun woordvoerder. ,,Als de Queen dit niet zou willen, dan zouden ze de naam niet gebruikt hebben.”

Eerste stap naar verzoening

Verschillende royaltywatchers zeggen dat dit de eerste stap moet zijn naar verzoening binnen de koninklijke familie. Maar de BBC heeft zijn bedenkingen hierbij, aangezien ze via een koninklijke bron te horen kregen dat ze helemaal geen toestemming hadden gevraagd aan koningin Elizabeth.

Advocaten van Harry en Meghan hebben nu een brief naar verschillende mediaorganisaties gestuurd, waarin ze stellen dat het BBC-artikel niet klopt en dat de beschuldigingen niet mogen worden herhaald. Anders dreigen ze met verdere juridische stappen. Eerder klaagden Harry en Meghan onder meer The Sun, Splash NEws en enkele paparazzi aan.

Meer DenD