Prins Philip begint 100ste levensjaar

Prins Philip
Door: DitjesenDatjes
10-06-2020

Prins Philip wordt vandaag 99 jaar oud en begint dus aan zijn honderdste levensjaar. De man van de Britse Koningin Elizabeth (94) is al sinds januari van dit jaar niet meer in het openbaar verschenen, maar nu heeft Buckingham Palace speciaal voor zijn verjaardag een nieuwe foto vrijgegeven.

Bijzondere kleding

De Hertog van Edinburgh staat samen met zijn echtgenote in de tuin in Windsor Castle, waar ze sinds de uitbraak van het coronavirus verblijven. De foto is gemaakt op 1 juni. Koningin Elizabeth draagt een witte jurk met gele bloemen die is ontworpen door haar stylist Angela Kelly. Prins Philip heeft zijn eigen outfit uitgekozen. Hij draagt een bijzonder jasje dat ooit van zijn goede vriend luitenant kolonel Eric Penn is geweest. De prins kreeg het jasje na het overlijden van de kolonel.

Buckingham Palace laat weten dat prins Philip zijn verjaardag in Windsor Castle viert zonder visite. Het koppel heeft hun familieleden al lange tijd niet gezien. Hun zoon prins Charles zei onlangs: ,,Ik heb mijn vader al een lange tijd niet gezien.”

Pensioen

In 2017 besloot prins Philip zich terug te trekken van zijn officiële taken. Zijn pensioen brengt hij vooral door in Sandring Estate.

Meer DenD