Prins Philip haalt uit naar kleinzoon Harry: ,,Geeft alleen maar om bekendheid”

Prins Philip
Door: Lois Kuhfus
08-09-2020

Prins Philip kan maar niet behappen dat zijn kleinzoon Prins Harry en diens vrouw Meghan afstand gedaan hebben van hun koninklijke titels. Prins Philip lijdt onder de keuze van zijn kleinzoon: ,,Hij heeft het er moeilijk mee”.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bekendheid op de eerste plek

Prins Philip kan zich moeilijk inleven in de keuzes van Harry en Meghan. De prins noemt het stel ondankbaar en zegt dat hij zijn bekendheid op de eerste plek zet. ,,Hij heeft het er moeilijk mee dat prins Harry zijn koninklijke plicht verzuimt, weggaat uit zijn thuisland en nu alleen nog maar geeft om zijn bekendheid in de VS.”. Dit zegt royalty-biograaf Ingrid Seward in haar nieuwe boek ‘Prince Philip Revealed’.

LEES OOK:

Meghan Markle werd ontvoerd: ‘Vastgebonden door terrorist’

‘Prins Harry verzuimt koninklijke plicht’

De 99-jarige prins begrijpt niet waarom het jonge stel hun koninklijke taken hebben neergelegd. Volgens de schrijfster kan Philip er met zijn hoofd niet bij: was het leven in het Verenigd Koninkrijk dan zo ‘ondraaglijk’? De prins noemt het jonge stel ondankbaar. Volgens hem zouden Harry en Meghan blij moeten zijn met hun leven. Ze hadden in Engeland een prachtig huis, een gezonde zoon en een unieke kans om écht impact te maken met hun werk voor goede doelen.

Geen titel voor Archie

Voor de zoon van Harry en Meghan heeft hun besluit om afstand te doen geen gevolgen. Zij hebben bij zijn geboorte al laten weten Archie geen koninklijke titel mee te geven. Archie had wel recht op een koninklijke titel, namelijk: Graaf van Dumbarton, naar de Schotse titel van Harry. Archie had de aanspreektitel koninklijke hoogheid kunnen krijgen, maar ook hier zagen Harry en Meghan vanaf.

Meer DenD