Prinses Amalia ‘slachtoffer’ van Herman Brusselmans

Prinses Amalia
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Herman Brusselmans heeft vorige week heel wat woede op de hals gehaald met zijn column over Shirma Rouse in Nieuwe Revu. Nu heeft hij een volgend slachtoffer gevonden: de pas 16-jarige prinses Amalia.

‘Friet met mayonaise’

In het tijdschrift schrijft hij columns over ‘overschatte mensen’. Hij geeft toe dat Amalia eigenlijk niet in dat rijtje staat omdat hij haar een ‘leuk meisje vindt, maar toch kan hij het niet laten om iets over het meisje te schrijven. ,,Deze buste heeft Amalia van haar moeder geërfd, en hoewel ze pas de 17 jaar nadert, kun je moeilijk naast die bos hout voor de deur kijken.” Hoewel Herman dus een stuk milder is over Amalia dan over Shirma, kan de schrijver het ook nu niet laten om iets te zeggen om het figuur van onze Kroonprinses, al verpakt hij het in een positief jasje. Hij heeft namelijk een boodschap voor iedereen die Amalia te stevig vindt: ,,Nou ja, ze eet graag frikandellen, friet met mayonaise en Vlaamse karbonaden in wijnsaus, en wat is daar mis mee? Lang leve de prinses!”

Gemene grappen

In de column over Shirma schreef de zanger een aantal onaardige dingen. ,, Ze is zo dik dat ze in haar eentje een bergrit in de Ronde van Frankrijk kan uitbeelden”, schrijf hij. ,,Ze is zo dik dat, als ze twee levende kippen inslikt, deze hoenders mekaar in haar maag nooit meer terugvinden. Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee ongeveer drie landen onder water zet.” Shirma, die onlangs maar liefst 50 kilo is afgevallen, liet weten zich niet bezig te houden met de column. Wel wil ze iedereen bedanken die een lief berichtje naar haar heeft gestuurd.

Tags

AMALIACOLUMNHERMAN BRUSSELMANSKRITIEKNIEUWE REVUSHIRMA ROUSE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck