PSG-trainer Tuchel heeft geen angst voor Gele Muur

Door:
16-02-2020

Trainer Thomas Tuchel keert dinsdag met Paris Saint-Germain terug in Dortmund waar Borussia de tegenstander is in de achtste finales van de Champions League. De Duitse club is befaamd om de hoge tribune achter het doel waar de fanatieke aanhang plaatsneemt. De zogenoemde Gele Muur baart hem echter geen zorgen. “We hebben ook een paar spelers die al over heel de wereld hebben gevoetbald en wel wat gewend zijn. Ik vertrouw er op dat ze ook in Dortmund hun beste spel laten zien”, zei Tuchel in de krant Welt am Sonntag.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tuchel was van 2015 tot 2017 coach in Dortmund. “Ik weet heel goed wat voor energie er vanaf die tribune op ons af komt. Maar ik loop nu echt niet de hele dag met een waarschuwend vingertje omhoog.”

Voor de ambitieuze topclub uit Parijs eindigde de Champions League de afgelopen drie seizoenen telkens in de achtste finales. In het Signal Iduna Park, beter bekend als Westfalen-stadion, moet de basis worden gelegd voor een langer verblijf. “Dat zal superzwaar worden. Borussia is een sterke tegenstander”, weet Tuchel, voor wie verliezen ook deel van de sport is. “Mijn oma kan zich enorm opwinden bij voetbalwedstrijden. Ik heb haar al eens gezegd: het is maar sport. We opereren geen kinderen, we redden geen levens.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD