Rashford ineens favoriet voor Britse sportprijs

Door:
17-06-2020

Topvoetballer Marcus Rashford heeft met zijn geslaagde lobby bij de politiek om ook in de zomervakantie etensbonnen te verstrekken aan kinderen uit arme gezinnen veel indruk gemaakt in Engeland. De 22-jarige aanvaller van Manchester United is in één klap favoriet voor de verkiezing van de Britse sportpersoonlijkheid van het jaar. Bij de bookmakers staat Rashford nu samen met bokser Tyson Fury bovenaan, met een quotering van 6/4. Enkele dagen eerder had iedere ingezette pond op Rashford nog tachtig keer zoveel opgeleverd als hij zou winnen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In Nederland worden op het Sportgala onder meer de sportman, sportvrouw en het talent van het jaar gekozen, in Groot-Brittannië gaat het om de sportpersoonlijkheid. Het gaat bij die verkiezing niet zozeer om sportprestaties, maar het kan ook gaan om wat iemand buiten de sportvelden heeft gedaan.

Rashford zet zich al langer in voor de armen in de samenleving. Zo liet hij vorig jaar met kerst pakketten met kleding bezorgen bij dak- en thuislozen. Zijn oproep om door te gaan met de verspreiding van etensbonnen aan schoolkinderen had deze week het gewenste effect, want de politiek ging overstag. De overheid trekt zo’n 120 miljoen pond uit om in de zomervakantie daarmee door te gaan.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD