Recordaantal toeschouwers zien Duitse vrouwen winnen op Wembley

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De tribunes van Wembley liepen zaterdag ondanks de regen in Londen behoorlijk vol met 77.768 toeschouwers, die allemaal kwamen kijken naar de oefeninterland tussen de Engelse en Duitse voetbalsters. Ze zagen de vrouwen uit Duitsland in de laatste minuut winnen dankzij een doelpunt van Klara Bühl: 1-2.

Alexandra Popp bracht de Duitse vrouwen al vroeg op voorsprong. Ellen White, gedeeld topscorer van het afgelopen WK met zes goals, trok de stand kort voor rust weer gelijk. Enkele minuten daarvoor had Nikita Parris een strafschop gemist namens de Engelsen. Het duel leek onbeslist te eindigen, maar de 18-jarige Bühl bezorgde de Duitse voetbalsters toch nog de winst.

Wembley was in principe uitverkocht, maar niet alle 90.000 mensen met een kaartje kwamen ook opdagen. Het slechte weer in Londen zal ook de nodige voetballiefhebbers thuis hebben gehouden. De 77.768 toeschouwers die er wel waren zorgden voor een record bij een oefeninterland. Het wereldrecord bij een ‘normale’ voetbalwedstrijd voor vrouwen staat op 90.185 fans, bij de WK-finale van 1999 in de Verenigde Staten. Zij zagen de Amerikaanse vrouwen in de finale via strafschoppen winnen van China.