Ga toch fietsen!

Colien Willems
Door: DitjesDatjes
18-03-2017

Wat komt er op jouw fiets-bucketlist te staan?

In eigen land maken we heel wat kilometers door weer en wind, maar in het buitenland is fietsen ook een leuke en actieve manier om je vakantie door te brengen. Al eens aan een fietsvakantie gedacht?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Een fietsvakantie is ideaal om de directe omgeving, een regio of een land te ontdekken. Je kunt jezelf relatief snel verplaatsen en komt op plekjes die te voet of met een auto niet bereikbaar zijn. Je hoeft geen afgetrainde wielrenner te zijn; je bepaalt zelf hoe intensief het wordt.

Fietsen met gezin
Lekker er op uit met de fiets.

Kies voor een individuele reis om je eigen tempo te bepalen of sluit juist aan bij een groep en volg een uitgestippelde route. Duitsland en België hebben mooie fietsregio’s, maar ook Frankrijk en Italië zijn op twee wielen verrassend anders. Op zoek naar meer avontuur? China en Myanmar zijn ongelooflijk mooie fietslanden. Groot, maar ook heel divers. Wil je echt ver weg? Dan mogen het noorder- en zuidereiland van Nieuw-Zeeland niet ontbreken op jouw fiets-bucketlist!

DRIE UNIEKE FIETSBESTEMMINGEN

Fietsen kan bijna overal ter wereld, maar deze landen had je waarschijnlijk nog niet op je lijstje staan.

Estland

Niet ver van huis, maar wel een vrij unieke bestemming in Europa. Fietsen in Estland is niet zwaar; het land is vrij vlak en je fietst mooie landelijke routes door bossen, langs de kust en af en toe een grotere stad. Overnachten is het leukst in pensions, op campings of misschien gewoon in een tuin. Beslist mét gebruik van sauna, een typische blijk van Estse gastvrijheid. Tallinn is relatief goedkoop te bereiken met het vliegtuig waarbij je ook je fiets kunt meenemen.

Tallinn, Estonia, skyline of het oude stadje Toompea Hill.

Zuid-Korea

Waarschijnlijk niet de eerste bestemming waar je aan denkt om een fietsreis te maken, maar net zo goed een aanrader. Zuid-Korea is een gemakkelijk land met goede fietspaden en wegen, fijne weersomstandigheden en bijzonder aardige mensen. Je kunt kriskras door Zuid-Korea fietsen: van Seoul in het noordwesten door het binnenland naar het oosten.

Je fietst langs oude tempelsteden, typisch Koreaanse grafheuvels, door nationale parken en langs honderden kilometers Japanse Zee, waar je één en al visserij ziet.

Zuid-Korea
Zuid-Koria

Cuba

Het land van muziek, oude auto’s, vervallen gebouwen en een smeltkroes van rassen en culturen. Cuba is tegenwoordig een immens populaire vakantiebestemming, maar wist je dat je er ook fantastisch kunt fietsen? Steden als Havana verken je het beste te voet, maar met de fiets kom je in wijken waar je anders nooit zou zijn gekomen. Cuba biedt verder schitterende natuur en onderweg kom je van alles tegen: van oldtimers tot handkarren en paard-en-wagen.

Cuba
Cuba.

Tip van onze reisblogger Colien Willems

Colien Willems
Colien Willems op pad

”Nederland is het misschien nog kwakkelen met het lenteweer, in Zuid-Frankrijk zijn
de tintelingen van het voorjaar al volop voelbaar. Het kriebelt om erop uit te trekken, de fietsen staan te trappelen en wellicht wil jij ook weer op de pedalen. Allez, tijd voor de Route du Luberon in de Franse Provence! Je fietst langs strakke lavendelvelden, rechte banen tijm, fruitbomen vol in de bloesem, olijfboomgaarden en wijnranken. De druiven gaan nog groeien maar aan het hout groeit het groen alweer. Velden met zonnebloemen, pompoen- en meloenplanten en zelfs cactussen. Het is hier voorjaar!”

Fietsen door Zuid-Frankrijk.

Meer DenD