René van der Gijp zocht dader mislukte overval op

Rene van der Gijp
Door: Charlotte Wijnen
11-05-2021

René van der Gijp heeft één van de daders die hem overviel thuis opgezocht en geconfronteerd: ,,Het was best wel triest.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vorig jaar werd de voetbalanalist overvallen door drie gemaskerde mannen. Ze sloegen in op zijn auto maar vluchtten uiteindelijk zonder buit.

‘Triest’

Van der Gijp werd een jaar geleden overvallen toen hij thuiskwam na een tv-uitzending. Op dat moment zat hij nog in de auto. De mannen sloegen met hamers in op de autoruiten, maar René wist te ontkomen door hard achteruit te rijden.

Onlangs heeft hij één van de drie daders thuis opgezocht en hem geconfronteerd. Van der Grijp vond het niet lastig om het gesprek aan te gaan. ,,Het zou erger zijn geweest als ze mijn hersens in hadden geslagen”, vertelt hij in Veronica Inside.

De jongen wilde zijn excuses aanbieden aan van der Gijp. ,,Het was best wel triest”, vertelt René over de confrontatie. ,,Daar zit dan een jochie van twintig jaar. Geen opleiding, geen werk, woont gewoon bij zijn moeder. Hij was ervan geschrokken. Hij heeft negen maanden vastgezeten.”

Toch was het niet de eerste keer dat deze jonge mannen zulke streken uit hebben gehaald. Ze zijn in wisselende samenstellingen verantwoordelijk voor vier gewelddadige overvallen en drie inbraken. Ze dreigden met vuurwapens en er zijn zelfs slachtoffers mishandeld. Op 4 juni staan de mannen voor de rechter.

Jonge criminelen

Van der Gijp vertelde dit in Veronica Inside naar aanleiding van de overval op de woning van PSV-speler Eran Zahavi. Bij de overval werd de vrouw van Zahavi vastgebonden en haar haren werden afgeknipt. Eén van zijn kinderen werd ook mishandeld.

Van der Gijp denkt dat net als bij hem, de overval op de woning van Zahavi het werk is van jonge criminelen. Bertus Holkema, een beveiligingsexpert, zou volgens De Telegraaf hebben gezegd dat het een georganiseerde misdaad was. Maar van der Gijp is het hier niet mee eens. ,,Het is geen georganiseerde misdaad. Het zijn twintigers”, spreekt hij uit eigen ervaring.

Meer DenD