Renée van Wegberg kan wel leven met coronacrisis

Door: DitjesDatjes
16-05-2020

Nederland zit door de coronacrisis vooral thuis, maar niet iedereen vindt dat even erg. Musicalster Renée van Wegberg vertelt in het AD dat ze er wel mee kan leven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Het klinkt gek, maar voor mij kwam de coronatijd bijna als geroepen. Ik liep al anderhalf jaar rond met het idee om even gas terug te nemen, daar was ik aan toe. Maar ik deed het nooit”, aldus Van Wegberg.

Van Wegberg voegt daar wel aan toe dat ze niet helemaal stilgezeten heeft. Samen met haar vriend heeft ze liedjes gespeeld voor mensen die dat wel even konden gebruiken. “Eenzame ouderen, mensen in de zorg, ik had een oproep geplaatst op sociale media en daar kwamen veel reacties op. De sociale problemen vond ik het pijnlijkst in deze crisis.’’

Ook zorgde de situatie voor een vernieuwde waardering voor de natuur. “We hebben veel gewandeld in de natuur, die waardeer ik nu weer extra veel. Terwijl de wereld in crisis en paniek is, draait de natuur gewoon door. Dat contrast ervoer ik heel duidelijk. Verder is half Nederland nu bezig in de tuin, dat doen wij ook.’’

 

BuzzE

 

 

Meer DenD