Restaurant XaXa maakt ‘armoedige’ indruk

De ellende lijkt nog niet ten einde voor XaXa, het restaurant dat Yolanthe en haar Wesley op Ibiza runnen. Na problemen met overlast, vergunningen en geld eerder dit jaar, lijkt een vernietigende recensie van voetbaltijdschrift Hard Gras de genadeklap te geven.

Sisser

Vanaf het moment dat het restaurant XaXa openging, in de zomer van 2017, was er al veel gedoe. De gemeente dreigde snel met een geldboete en de buurgenoten hadden last van het geluid. Uiteindelijk liep dat met een sisser af.

Maar een serveerster wist een journaliste van Hard Gras, te vertellen dat het live-entertainment nu echt volledig geschrapt is: ,,Er is op Ibiza een verbod om geluid te maken boven de 55 decibel. Onze zanger ging daar ver overheen.”

Kunststof-bloemen

De journaliste kwam bij XaXa een vorkje prikken met haar moeder. En alles viel het duo tegen. Er was geen valet-parking, er stonden kunststof-bloemen op tafel (‘vind ik altijd armoeiig’), de toiletten waren slecht bijgehouden (wc-rollen op het prullenbakje) en het smakeloze eten kon de gasten ook niet bekoren.

Zij zijn overigens niet de enigen met negatieve ervaringen, ook op de vele bekende beoordelingssites komt restaurant XaXa er slecht van af.