Rico Verhoeven wijst kickboksfans terecht

Door: DitjesenDatjes
11-12-2017

Op Instagram heeft Rico Verhoeven veel kickboxfans terecht gewezen. Hij vindt het ontzettend vervelend dat het gevecht tussen hem en Jamal Ben Saddik door sommigen wordt opgepakt als een gevecht tussen twee etniciteiten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

„Er zijn mensen die probeerden dit gevecht tot een vete tussen twee etniciteiten te maken. Dat is niet alleen onnozel, maar ook bekrompen. Ik distantieer mezelf hiervan. Focus op wat mensen gemeenschappelijk hebben in plaats van hoe ze van elkaar verschillen.” schrijft hij op Instagram.

Reacties

Jamal Ben Saddik heeft een Marrokaans-Belgische achtergrond, en dat was voor een aantal fans genoeg reden om racistische uitspraken te doen. Op het bericht van Rico reageerden ook deze mensen: ‘Ik heb daar ook aan meegedaan en komt voort uit steeds weer respectloze Marokkaanse tegenstanders. Elk gevecht steeds weer kunnen Marokkaanse tegenstanders zich niet beheersen keer op keer’, schrijft iemand. Een ander schrijft: ‘Ik haat spugen, onsportief gedrag en een te grote bek, dit alles kan je Sadik toch wel op zijn conto zetten’.

Natuurlijk zijn er ook veel mensen die de tekst van Rico goed vinden, en hem daardoor een echte sportman vinden.

Meer DenD