Rijnmond blikt terug op historisch seizoen Feyenoord

Door:
17-09-2019

Omroep Rijnmond verwent de fans van Feyenoord de komende maanden met een terugblik op het seizoen 1969-1970 waarin de Rotterdamse club de Europa Cup 1 won, het toernooi dat nu de Champions League heet.

Rijnmond schenkt aandacht aan alle wedstrijden die Feyenoord speelde in die succesvolle voetbaljaargang en doet dat steeds op de speeldagen van precies 50 jaar geleden. De regionale zender trapt dinsdag af met de wedstrijd tegen KR Reykjavik, die Feyenoord destijds – op 17 september 1969 dus – in De Kuip won met 12-2. Rijnmond blikt terug met Piet Romeijn, de maker van het tweede doelpunt.

Op deze manier werkt de zender alle wedstrijden van de succesvolle Europese campagne af, waarbij telkens een speler van de ploeg van toen centraal staat. Op 6 mei 2020 eindigt de serie, precies 50 jaar na de dag waarop Feyenoord in Milaan in de finale de Schotse club Celtic met 2-1 versloeg.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen