Rooney bekroont 500e competitieduel met Panenka-penalty

Door:
22-02-2020

Wayne Rooney heeft zijn 500e competitieduel in Engeland luister bijgezet door een strafschop te benutten in de stijl van de legendarische Tsjechoslowaak Antonín Panenka. Die passeerde in de EK-finale van 1976 de Duitse doelman Sepp Maier bij de beslissende penalty met een stiftje.

Rooney (34) deed het ongeveer op dezelfde manier in het duel van zijn club Derby County, getraind door Phillip Cocu, met Fulham. De wedstrijd eindigde in 1-1. “Ik ben nog altijd nerveus voordat ik een strafschop neem. Op deze manier had ik het niet eerder gedaan”, vertelde de voormalig Engels international bij Sky Sports. “Ik weet dat keepers studeren op strafschoppen, dus ik probeerde eens iets anders. Gelukkig liep het goed af.”

Rooney speelde in Engeland eerder voor Everton en Manchester United. Hij vertrok in 2018 naar het Amerikaanse DC United maar keerde begin dit jaar terug op het op één na hoogste niveau bij Derby County waar hij ook Cocu assisteert. “Er komen meer wedstrijden, dit is de 500e maar ik vier het pas als ik gestopt ben met voetballen.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD