Roy Keane als assistent terug bij Forest

NOTTINGHAM – Roy Keane keert terug bij Nottingham Forest, de club waar hij begin jaren negentig doorbrak als voetballer. De 47-jarige Keane wordt assistent van manager Martin O’Neill, onlangs aangesteld als vervanger van de opgestapte Aitor Karanka. Ze werkten eerder in dezelfde rolverdeling vijf jaar samen bij de nationale ploeg van Ierland.

De bikkelharde middenvelder speelde tussen 1990 en 1993 meer dan 150 wedstrijden voor Nottingham Forest. Keane stapte daarna over naar Manchester United, waarmee hij grote successen vierde. De Ier veroverde met de ‘Mancunians’ zeven landstitels en in 1999 de Champions League. Keane fungeerde onder manager Alex Ferguson jarenlang als aanvoerder van ManUnited. Hij sloot zijn carrière in 2006 af bij Celtic. Keane werkte daarna als hoofdtrainer bij Sunderland en Ipswich Town en als assistent bij Aston Villa en het Ierse elftal.

Nottingham Forest staat op de negende plek in het Championship, het tweede niveau in Engeland. Een plek in de play-offs om promotie naar de Premier League is wel nog binnen bereik.

 

BUZZS