Op grote voet levende Van Gerwen: ‘Wat denk je van die blauwe brieven?’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Michael van Gerwen, nummer één van de wereld, gooit morgen zijn eerste pijlen op het WK darts in Londen. Hij hoopt naast zijn prijzenkast ook zijn portemonnee aan te vullen. ,,Ik wil mijn kinderen een goede toekomst geven.”

‘Ik maak veel geld op’

De iconische Brabander heeft zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt. Met drie wereldtitels en 36 major-titels is hij na de inmiddels gestopte Phil Taylor de meest succesvolle darter ooit. De honger van de 30-jarige Van Gerwen is nog altijd niet gestild, zo geeft hij in een interview met Nu.nl aan: ,,Ik wil mijn kinderen een goede toekomst geven. Dat kan ik nu al met het prijzengeld dat ik heb verdiend, maar ik leef ook royaal. Ik maak veel geld op.”

‘Mighty Mike’ noemt zijn grootste kostenposten. ,,Leuke vakantie, leuk autootje, leuk huisje. En wat denk je van die blauwe brieven? Je wil niet weten wat ik aan belasting betaal. Ook meneer Van Gerwen moet gewoon 52 procent inleveren.”

Natuurlijk is het niet alleen de prijzenpot die Van Gerwen naar het WK lokt. ,,Ik ben daarnaast gewoon dol op winnen. Dat is altijd al zo geweest. Als ik vroeger over de kermis liep en ik zag een leuk beertje in de grijpautomaten liggen, dan deed ik er alles aan om die te krijgen. Dan gooide ik er zo 30 euro in. Kon mij het wat schelen dat ie voor 2 euro in de winkel lag. Die mentaliteit heeft me wel zo ver gebracht.”

Vormdip

Het dartjaar van Van Gerwen verloopt wisselvallig. Tijdens twee major wedstrijden in de zomer (de World Matchplay en de World Cup of Darts) werd Van Gerwen vroeg uitgeschakeld. Eind november ging ‘Mighty Mike’ vervolgens onderuit tegen Gerwyn Price in de halve finale van de Grand Slam of Darts (12-16). Van de Welshman had Van Gerwen nog nooit verloren. Critici beweerden na die zeperds dat het einde van het tijdperk Van Gerwen misschien aangebroken was.

,,Michael heeft een groot probleem met Gerwyn”, stelde Phil Taylor na die wedstrijd. ,,Gerwyn is goed genoeg om wereldkampioen te worden en dat heb ik ook tegen hem gezegd. Hij weet wat ‘ie moet doen en is voor niemand bang. Hij of Michael gaat het WK winnen denk ik.”

Revanche

Van Gerwen herpakte zich vorstelijk van die tegenslagen door vier van de laatste zes majors te winnen. Bovendien verpletterde hij Taylor vorige week in een demonstratiepotje met 9-2. ,,Moet je nagaan”, lacht hij. ,,Denken ze me naar beneden te hebben gehaald en lukt het ze nog steeds niet om van me te winnen.”

“Ze hopen dat ze me kunnen pakken met woorden, maar ze vergeten dat ik al heel wat jaartjes ervaring heb. Ik heb alles al meegemaakt. Wat boeit mij het dan dat collega’s iets negatiefs over mij zeggen. Je moet het ook vooral zien als een mentaal spelletje, het hoort er allemaal een beetje bij in het darts.”

Ook Raymond van Barneveld komt vrijdag in actie op het wereldkampioenschap. Het zal zijn laatste optreden worden op het hoogste podium.

Tags

DARTENMICHAEL VAN GERWENWERELDKAMPIOENSCHAP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck