Russell eert Montoya in duizendste race F1

Door:
11-04-2019

SHANGHAI – De Britse coureur George Russell heeft pas twee grands prix gereden in de Formule 1, maar hij past nu al het ontwerp van zijn helm aan. De 21-jarige debutant van Williams draagt in de Grote Prijs van China een helm waarvan één kant lijkt op het ontwerp van Juan Pablo Montoya, de Colombiaan die tussen 2001 en 2006 in de koningsklasse reed. Russell droeg in zijn kartingperiode al een helm die leek op die van Montoya.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De GP van China wordt de duizendste race in de Formule 1. Ter ere daarvan heeft Russell besloten om een eerbetoon te brengen aan een van zijn voorgangers bij Williams. De rechterkant van zijn helm is vrijwel identiek aan die van Montoya, met gele, rode en blauwe strepen. De linkerkant van de helm heeft het gebruikelijke design, wit met blauw. Achterop de helm van Russell staat het getal 1000.

”Mijn eerste karthelm in 2006 was een kopie van die van mijn oudere broer. Ik kwam er 8 jaar later pas achter dat die geïnspireerd was op de helm van Montoya”, schrijft de Brit op Twitter. Russell wist in de eerste twee GP’s van dit seizoen weliswaar de finish te halen, maar wel ver verwijderd van de punten.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD