Samantha de Jong: ‘Gerrit is niet bij de bevalling’

Barbie
Door: Lois Kuhfus
28-10-2020

Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, staat een enorm spannende gebeurtenis te wachten. Op 16 november bevalt zij van haar zoontje Djemino, die via een keizersnede ter wereld zal komen. Op steun van haar verloofde Gerrit hoeft Samantha tijdens de bevalling niet te rekenen. Zij vertelt dat hij niet aanwezig zal zijn bij de bevalling van hun zoontje…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Risico

De hoogzwangere Samantha doet in Story een boekje open over haar zwangerschapscomplicaties. Samantha is de moeder van Angelina (8) en Milano (5) uit haar eerdere huwelijk met Michael van der Plas.

Zij verwacht in november haar derde kindje met haar grote liefde Gerrit. Echter loopt de zwangerschap niet helemaal volgens plan. Hoewel zij pas begin december uitgerekend is wordt de baby al eerder gehaald. De artsen willen geen enkel risico lopen en zien acuut gevaar bij Samantha’s zwangerschap.

Zij onthult zich top te voelen, maar toch maken de artsen zich zorgen. ,,Maar zo goed als ik me voel, toch zagen de artsen bij de echo’s dat de placenta voor de ingang van de baarmoederhals zit. Dat is een groot risico wanneer ik weeën krijg. De placenta kan dan scheuren met alle gevolgen van dien.”

Traditie

Om deze reden wordt het zoontje van Gerrit en Samantha op 16 november gehaald via een keizersnede. Zonder de aanwezigheid van Gerrit… Samantha onthult waarom de vader van haar derde kindje niet aanwezig zal zijn bij de bevalling.

,,Gerrit komt uit de woonwagenwereld en daar is het gebruikelijk dat een vrouw bij de bevalling aanwezig is. Een moeder of in mijn geval zal Gerrits dochter Thea erbij zijn. Zij staat naast me wanneer ik van Djemino beval en Gerrit wacht op de gang. Pas als Djemino geboren is, verlaat Thea de kamer en mag Gerrit zijn zoon voor het eerst zien. Ik vind het een mooie traditie.”

Gerrit’s dochter Thea speelt een belangrijke rol in de zwangerschap van Samantha. Samantha’s baby wordt vernoemd naar het doodgeboren kindje van Thea. ,,Dat was ontzettend moeilijk voor haar. Het beste was om de zwangerschap af te breken. Ze heeft hem de naam Djemino Marco gegeven en zo gaat het zoontje van Samantha en mij ook heten.” Zijn dochter Thea vindt het mooi dat haar halfbroertje die naam gaat dragen. Gerrit: ,,Ze was enorm ontroerd toen we het vertelden. Ik denk dat we haar geen mooier cadeau konden geven.”

LEES OOK:

Haalt Barbie uit naar nieuwe verloofde van ex op Instagram?

Meer DenD