Samen in de schijnwerpers

Samen in de schijnwerpers|Samen in de schijnwerpers - Joke Bruijs|Samen in de schijnwerpers - Daan & Bracha|Samen in de schijnwerpers - Noortje & William|Samen in de schijnwerpers - Jim & Bettina|Samen in de schijnwerpers - Katja & Thijs|Samen in de schijnwerpers - Renate & Winston|Samen in de schijnwerpers - Eva & Freek
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Veel bn’ers zijn niet alleen privé samen, maar staan ook beiden in de schijnwerpers. Soms zelfs in dezelfde film of tv-serie. Dat kán goed gaan – maar vaak genoeg ook niet. Welke sterren pakken het slim aan en bij wie ontspoorde de boel?

 

Samen in de schijnwerpers - Joke Bruijs
Edwin Smulders

 

Actrice Joke Bruijs is het schoolvoorbeeld van hoe je zakelijk en privé door één deur kan gaan met een eveneens bekende partner. Ze was getrouwd met Gerard Cox en werkte twintig jaar met hem samen (zoals in de tv-serie Toen was geluk heel gewoon), wat ze nu wéér doen, in het toneelstuk Alles went behalve een vent. En als er één is die dat kan weten, is het Joke: ze trouwde na haar scheiding van Gerard met vastgoedmagnaat Boris Bayer, van wie ze ook scheidde. Nu is ze al weer een tijdje happy met musicus Frits Landesbergen, ook al geen onbekende. Kers op de relatietaart is dat haar twee exen en Frits bevriend zijn geraakt. Hoogtepunt: Joke ging onlangs op vakantie naar Bonaire met Gerard en Boris, terwijl Frits thuis bleef vanwege werkzaamheden. Zo kan het dus ook.

 

Samen in de schijnwerpers - Daan & Bracha
Edwin Smulders

 

Relationele valkuil

Helaas is dat niet alle sterren gegund. Acteur Daan Schuurmans had zich verloofd met collega Jennifer Hoffman nadat ze elkaar ontmoetten op de set van Westenwind, toen hij in het theater verliefd werd op Bracha van Doesburg, met wie hij in Closer een liefdespaar speelde. Na lang wikken en wegen koos hij voor Bracha, met wie hij inmiddels getrouwd is en dit jaar, na dochter Sophia, een tweeling verwacht.

 

Samen in de schijnwerpers - Noortje & William
Edwin Smulders

 

Een stel waarvan iedereen dacht dat ze het zouden redden, zijn musicalsterren Noortje Herlaar en William Spaaij. Vijf jaar geleden won Noortje de tv-show Op zoek naar Mary Poppins en William werd haar tegenspeler in die musical… en ook in het echt. Na twee jaar verloofden ze zich maar een huwelijk bleef uit, vanwege een ‘te drukke agenda’ — showbizzjargon voor ‘dat wordt niets meer’. En dat klopte: de relatie crashte.

 

Samen in de schijnwerpers - Eva & Freek
Edwin Smulders

 

Samen voor het voetlicht treden bleek ook voor andere bn’ers een relationele valkuil. Neem Eva Jinek en Freek Vonk. De presentatrice en tv-bioloog én veel kijkers zagen de vonk letterlijk overspringen tijdens haar talkshow, waar Freek te gast was met een slang, die Eva kirrend om haar nek liet leggen. Niet veel later werd dat een collier: ze  werden een setje. Hoewel hun relatie veelbelovend was, strandde ook deze sterrenverbintenis, hier wegens een ‘moordend reisschema’ van Freek en hun ‘chaotische levens’.

 

Samen in de schijnwerpers - Jim & Bettina
Edwin Smulders

 

Concurrenten

Dat het gelukkig ook goed kan gaan, bewijzen onder anderen Jim Bakkum en Bettina Holwerda. Ze leerden elkaar kennen in de musical Grease. Hier vielen ze als hoofdrolspelers ook letterlijk als een blok voor elkaar: tijdens een voorstelling reden ze in de toneelauto de lager gelegen orkestbak in en belandden in het ziekenhuis. Dat smeedde een band voor het leven. Waarvan acte: ze trouwden en kregen twee kinderen. Dat ze beiden bekend zijn, lijkt bij hen weinig invloed te hebben.

 

Samen in de schijnwerpers - Renate & Winston
Edwin Smulders

 

Bij Winston Gerschtanowitz en zijn vrouw Renate Verbaan ligt het weer anders: ze zijn niet alleen beiden tv-ster, maar als gezichten van respectievelijk RTL Boulevard en SBS Shownieuws óók nog eens concurrenten! Het duurde dan ook niet lang of er doken scheidingsgeruchten op. In Story maakte Winston daarvan echter gehakt: ‘Het is complete onzin. Ik kan met de hand op mijn hart stellen dat Renate en ik juist gelukkiger zijn dan ooit tevoren.’

 

Samen in de schijnwerpers - Katja & Thijs
Edwin Smulders

 

Huwelijkscrisis

Bastiaan en Tooske Ragas kennen beide kanten van de medaille. Ze waren eerst samen met een andere vakcollega (Bastiaan met zangeres Laura Vlasblom, Tooske met zanger Keith Davis) toen ze in De 3 Musketiers verliefd op elkaar werden. Ze verlieten hun partners en kozen voor een leven samen, dat werd uitgebreid met drie dochters, naast de zoon die Bastiaan al had. Ze zijn reuze gelukkig en als klap op de vuurpijl presenteerden ze dit jaar het EO-programma Zo zijn we niet getrouwd, waarin ze echtparen met een huwelijkscrisis bijstaan. Voor Thijs Römer en Katja Schuurman kwam zulke hulp te laat. Nadat ze ooit in vuur en vlam raakten voor elkaar op de set van tv-film Medea, viel hun latere gezin met dochter Sammie uit elkaar. Hun laatste rol samen was in Nieuwe Buren, een tv-serie over swingers. Niet lang daarna viel het doek voor hun huwelijk. Katja heeft alweer een nieuwe vlam (chef-kok Freek), terwijl Thijs een roman schreef. Maar ach: wie weet wie in zijn volgende film zijn tegenspeelster is…


Tekst: Guido den Aantrekker

Tags

BASTIAANBETTINA HOLWERDABRACHA VAN DOESBURGDAAN SCHUURMANSEVA JINEKFREEK VONKGERARD COXJIM BAKKUMJOKE BRUIJSKATJA SCHUURMANNOORTJE HERLAARRENATE VERBAANTHIJS RÖMERTOOSKE RAGASWILLIAM SPAAIJWINSTON GERSCHTANOWITZ

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck