Na serie De Luizenmoeder komt De Voetbalvader

Voetbalvader
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Tot en met half maart wordt de hitserie De Luizenmoeder uitgezonden, maar daarna moeten de makers en schrijvers op zoek naar een nieuw fenomeen. Het ligt voor de hand om dan dicht bij huis te blijven: De Voetbalvader!

Want na de schoolpleinmaffia, de over hun toeren geraakte leerkrachten, de politieke correctheid binnen de schoolmuren, de onbenullige spanningen tussen de schoolouders over klusjes zijn er vergelijkbare situaties op en rond het voetbalveld met als middelpunt de trotse voetbalvaders…

De Voetbalvader beweegt zich elke zaterdag of zondag in een minimaatschappij die vergelijkbaar is met het schoolplein van Juf Ank: alles draait om de voetbalclub en de spelertjes.

  • Het begint al bij de mini’s, zo worden de jonge voetbalhelden genoemd, welke vader doet wat? Grensrechteren, bardienst, pionnen slepen of coachen? De eerste spanningen zijn meteen al voelbaar. En iedereen vindt het zóóó leuk. Vooral als de cup met de grote oren wordt uitgereikt aan Barcelona, Juventus, PSG of ManUnited. Want de teams van de mini’s krijgen namelijk de naam van de Europese topclubs!
  • Wie zijn de talenten van het team? De Voetbalvader ziet in zijn eigen zoon uiteraard een tweede Cruijff… En handelt daar ook naar. Want als niemand oplet, geeft hij zoontjelief stiekem aanwijzingen. ,,Balletje terug, breed, opletten, speel diep…”
  • En niet te vergeten het wel en wee van de coach van het team. Een beklagenswaardig figuur, want als je de voetbalvaders hun gang laat gaan, bulderen die over het veld met hun aanwijzingen en tips. Een beetje coach gooit er dan meteen een schepje bovenop: voetbalvaders maken van een voetbalwedstrijd een lange schreeuwwedstrijd.
  • De kretelogie van de voetbalvader: LEKKER (als er een keer een goed pass wordt gegeven), KEEPERTJE (bij de eerste de beste safe), OVER DE HELE (een van de vele aanwijzingen), WEERTJE VANDAAG… (voor de wedstrijd met de andere voetbalvaders, omdat er geen andere gespreksonderwerpen zijn). Na de 12-0 nederlaag na afloop van de partij: VOLGENDE WEEK BETER.
  • Bestuurskamerdienst, bardienst, trainingsdienst, goed- en afkeuren van de velden, materiaalbeheer, regelen uitwedstrijden, scheidsrechtercursus: De Voetbalvader krijgt geen rust.
  • En dan het meest ultieme voor De Voetbalvader: op vrijdagavond spelen de voetbalvaders samen een partijtje seniorenvoetbal. Als ‘jonge honden’ rennen ze achter de bal aan. Spierpijn en de blessuren zijn de prijs die ze hiervoor moeten betalen. Maar wat krijgen ze ervoor terug: lol, een stukje van hun eigen jeugd en de derde helft in de kantine!

Tags

COACHDE LUIZENMOEDERDE VOETBALVADERJUF ANKTV-SERIEVOETBAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck