Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Lil Kleine, we zitten niet bij Judge Judy!’  

Anette vindt iets van Jorik
Door: Anette de Vries
04-12-2022

De ‘gecancelde’ Lil Kleine staat tot zijn eigen verbazing nog steeds bovenaan in de hitlijsten van Spotify. Een krantenwijk hoeft hij dus niet te nemen… voor een nieuwe broodrooster. 

Dat waren nog eens tijden, de ‘huisraadrel’ tussen Jan Smit en Yolanthe Cabau. Gerda Smit ontpopte zich als advocaat van haar zingende oogappeltje, Evert Santegoeds bood haar een bij uitstek geschikt podium voor dit niemendalletje: Shownieuws.  

‘Alles is weg!’
Het leverde legendarische televisie op in 2009. ,,Servetten – weg. De blender – weg. Citruspers, compleet servies, 24-delig, en dekbedden die Willem-Alexander en Máxima ook hadden. Tien gastendoekjes – weg.” Yolanthe koos ervoor om niet mee te gaan in de sensatie en de eer aan zichzelf te houden. Zij kreeg bij velen het voordeel van de twijfel. Gerda schopte het tot kijkcijferkanon. Jan zag er de humor wel van in. En zo loste het probleem zichzelf op, zonder tussenkomst van de toch al overbelaste Vrouwe Justitia. 

Mishandeling
Hoe anders zijn de kaarten geschud bij Lil Kleine en Jaime Vaes. Het spreekt voor zich dat zij het hogerop zoeken over de mishandelingszaak. Maar serieus Jorik, om je ex voor de rechter te slepen over de verdeling van een gesponsorde waterkoker en blender? En er dan saampjes niet eens uitkomen of zij haar limited edition Dolce & Gabbana-broodrooster mag houden? Zoek de inner Gerda in jezelf op en haal je gram met een wraakinterview of een drillrap. 

Aantijgingen
Dat Glennis Grace, Danny de Munk en Marco Borsato tot over hun oren verwikkeld raakten in een rechtszaak is niet meer dan logisch. Dat gaat om zware aantijgingen. De nog altijd niet beslechte casus van Famke Louise versus Roddelpraat over een precair liedje; schemergebiedje. Maar het eerdere kort geding van Bridget Maasland over de insinuaties van Privé betreffende haar vermeende ‘huwelijksnacht’ met André Hazes? Storm in een glas water.

Kroon
Rachel Hazes spant de kroon met meer dan tien lopende rechtszaken – waarvan meerdere tegen haar eigen dochter Roxeanne. Van de week wilde zij Yvonne Coldeweijer aan het spit rijgen met een kort geding naar aanleiding van de ‘brievenaffaire’. Na overleg met haar advocaat maakte Yvonne de keuze om dat circus uit de weg te gaan. Zij spoelde de omstreden video, zoals gesommeerd, door het afvoerputje en voorkwam daarmee Judge Judy-achtige taferelen. Zo kan het dus ook.  

Lees ook de vorige column van Anette: showbizz-deskundige-anette-de-vries-andre-geef-rachel-nog-een-kans

Meer DenD