SOCIETY: Politici lijden aan vleesschaamte bij Binnenhof-bbq

||||Henk Krol
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Carola gaat kamperen, Kuzu ligt op het strand in Turkije, Henk gaat zijn Dobermann-pub zindelijk maken en zo ging het nog wel even door op de laatste dag voor het zomerreces op de traditionele bbq op het Binnenhof.

Wat ooit begon als een leuk pr-stuntje van de vleessector en waar politici, bewindslieden, journalisten in alle drukte een sateetje weghapten is nu het toneel van VLEESSCHAAMTE. Politici blijken, onder druk van de partij voor de Dieren en andere actiegroepen, geen hamburger meer op hun bord te leggen tijdens de traditionele vleesbijeenkomst. Of ze blijven zelfs weg.

Niet Henk Krol van 50Plus, ook Carola Schouten (minister van Landbouw) kon niet maken om weg te blijven (met wat pasta op het bord en wat slablaadjes) vanwege de vleessector, en uiteraard waren er Kamerleden (‘heel even dan’) zoals D66’er Kees Verhoeven en Tunahan Kuzu van Denk, die op familiebezoek gaat in Turkije en daar ook aan het strand gaat liggen.

Wat voor ‘ergs’ stond er dan wel niet op het menu? Gerookte runderlende of kalkoen met een mousse van avocado, een spiesje van varkenshaas en kalfshaas, lamskotelet, kip- en eenddrumsticks, rund- en varkensrib, eendenborst en een GROENTENSPIES.

Was het vroeger zien en gezien worden (Mark Rutte, Ton Elias, Hans van Balen), nu dus de vleesschaamte en het ook idee dat een hamburger en en een biefstukje corrumpeert. Fotografen worden nauwlettend in de gaten gehouden (,,Ik wil niet op de foto met een sate in mijn mond”) en de hoekjes van de binnentuin van perscentrum Nieuwspoort worden opgezocht als een spare rib wordt afgekloven.

De Tweede Kamer als weerspiegeling van de samenleving?

Zelfs Dries Roelvink, bezig aan een opmars in politieke correcte kringen, had als verslaggever van RTL Boulevard meteen door dat er iets grondig mis was met de bbq. Wie had dat gedacht? Een traditie bijna om zeep geholpen.

DEN HAAG – Carola Schouten gaat kamperen! Waar? Ook dat zeggen politici meestal niet. Hou het maar op Frankrijk.

DEN HAAG – Mona Keizer, de staatssecretaris Economische Zaken, heeft meer ambities dan een bbq bezoeken. Ze wil CDA-leider worden. Kan ze vergeten, dat wordt Wopke Hoekstra, de minister van Financiën. Maar hjaar trouwens ook niet uit. Ze heeft het geprobeerd en dat hoort ook bij ambitie.
Henk Krol bij de bbq kondigt aan dat hij zijn jonge Dobermann gaat opvoeden. Hij blijft lekker thuis tijdens de vakantie: de staycation.

Tags

BINNENHOFCAROLA SCHOUTENHENK KROLKUZUVLEES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck